Aan het lezen
10x een inspirerende werkplek in Alkmaar: voor elke bui een bureau

10x een inspirerende werkplek in Alkmaar: voor elke bui een bureau

De ene ondernemer is op zoek naar een vast kantoor, de andere naar een rustige werkplek voor af en toe en een derde voor even snel een kop koffie of een uurtje of twee tussen de andere bedrijven door. De ene dag heb je behoefte aan een omgeving waarin je kunt focussen en de ander keer juist reuring om je heen, een creatieve plek, of een verfrissend groen uitzicht. Ben je op zoek naar een inspirerende werkplek in Alkmaar? Wij gingen op zoek en vonden voor bijna elke bui een geschikt bureau!

Tekst: Hester Ozinga

Voor gelukzoekers

Werkplek in Alkmaar - De Koffiemolen

De Koffiemolen in Alkmaar is een heerlijke plek om te werken. Beneden kun je lekker opgaan in het geroezemoes van alle koffie drinkende en taartjes etende gasten. Op de eerste etage kun je via Seats2Meet een bureau reserveren en gefocust werken wanneer je daar behoefte aan hebt. Persoonlijk vind ik hun nieuwste aanwinst, de boom in het midden van de zithoek beneden, het beste uitzicht! En met een beetje geluk bij je latte macchiato of je gemberthee gaat het werken meteen een stuk beter. Daarnaast zijn ze lekker op tijd open ’s ochtends en kun je meteen goed van start.

Waar: De Koffiemolen, Ritsevoort 26
Wat: Werken aan de koffietafel of rustige werkplek reserveren via Seats2meet.com
Wanneer: Di t/m vr 08:30 – 17:00 uur, za 09:00 – 17:00, zo/ma gesloten
Kosten: De werkplekken zijn ‘gratis’ in ruil voor het delen van je kennis en ervaring volgens het Seats2Meet principe.
Info: Website De Koffiemolen

All week health freaks

ECHT Alkmaar is een relaxte healthy work hotspot en elke dag open! Ideaal voor ondernemers die net zo makkelijk in het weekend als door de week achter hun laptop kruipen. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, high tea & borrel. Ze zijn fan van echt eten, veel is biologisch en alles huisgemaakt en vers. Vooral de breakfast bowls zijn een goede reden om hier af te spreken voor ontbijtmeetings. Tip: Er zijn wel een aantal stopcontacten, maar wil je er zeker van zijn dat je laptop niet uitvalt, neem dan een verlengsnoer mee.

Waar: ECHT Alkmaar, marktstraat 4
Wat: Breakfast meetings, lunches en koffiedates
Wanneer: Elke dag open van 08:30 – 17:30
Kosten: Geen extra kosten
Info: Website ECHT Alkmaar

Van ondernemerscommunity tot eigen bureau

Werken in Alkmaar bij het HNW

Het Nieuwe Warenhuis (HNW) biedt je de mogelijkheid om onderdeel te worden van een ondernemerscommunity, bestaande uit lokale bedrijven, start-ups en zzp’ers, docenten en studenten. Hierdoor heb je altijd een netwerk ‘om je heen’. Superfijn wanneer je door het freelancen collega’s om je heen mist. Je kunt kiezen om alleen lid te worden van de community (Community Only), om flexibel te komen werken (Flexible Nomad, Urban Nomad) in het pand waar V&D ooit zat, of er een eigen kantoor in te richten (Bring your own office). Bij HNW heb je alle faciliteiten van een echt kantoor, voor een betaalbare prijs.

Waar: Het Nieuwe Warenhuis, Het Vijvertje 2
Wat: Ondernemerscommunity, abonnement of een eigen bureau
Wanneer: Ma t/m vr 09:00 – 18:00
Kosten: Variërend van € 25,00 – € 200,00 per maand
Meer info: Word hnwer

Werkplek in Alkmaar voor een goed humeur

Alkmaar - Oogst

Saladebar Oogst is één van mijn favoriete plekjes om te werken. Wanneer ik aan de hoge tafel achterin zit te werken krijg ik instant een goed humeur. Er zijn stopcontacten voor je laptop en je hebt er geen last van in en uitlopende mensen. De koffietjes zijn er heerlijk, de chocolaatjes bij de koffie goed voor de inspiratie en de voedzame (maaltijd)salades broodnodig voor de energie! Het enige waar je even op moet letten, ze zijn vanaf 11 uur open en op dinsdag dicht.

Waar: Oogst, Zevenhuizen 8
Wat: Werken aan een hoge tafel
Wanneer: Wo t/m ma 11:00 – 19:30 (zo vanaf 12:30). Dicht op dinsdag. Kosten: Geen extra kosten
Info: Good Food, Good Mood

Tussen de boeken en stadse taferelen

Zowel voor rust als voor reuring kun je van je woonkamer verkassen naar de bibliotheek in Alkmaar. Bij Café con Libros drink je een heerlijk bakkie tussen de boeken en stadse taferelen. Er zijn stopcontacten (als het druk is zijn ze wel snel gekaapt) en gratis wifi. Je kan er afspreken voor een meeting, werken of huiswerk maken. Er komt van alles voorbij in de bieb, dus als je behoefte hebt aan reuring en inspiratie is dit een heerlijke plek. Er zijn ook stilteruimtes om in alle rust en zonder afleiding even flink aan de slag te gaan.

Waar: Bibliotheek Kennemerwaard, Café con Libros, Gasthuisstraat 2
Wat: Rust en reuring
Wanneer: Door de week van 9:00 – 20:00
Kosten: Je betaalt voor wat je bestelt
Info: Website Bibliotheek Kennemerwaard

Creatieve vibes in de binnenstad

Flexwerkplek in Alkmaar bij de Karavaan

Ben je op zoek naar een creatieve omgeving? Vorig jaar ontdekte ik de Karavaan midden in het centrum van Alkmaar waar je heerlijk kunt zitten werken! Hou je niet van stilte dan kun je vooraan in het lichte café gedeelte gaan zitten. Vooral op vrijdag tijdens de kaasmarkt is er gezellige inloop van toeristen die een kop koffie komen drinken. Wanneer je betaalt voor je werkplek, krijg je de koffie en thee er voor niks bij. Na afloop krijg je van de Karavaan een bonnetje via de mail voor flexwerken. Handig voor je administratie!

Waar: Karavaan, Luttik Oudorp 114
Wat: Creatieve en licht flexwerkplek
Wanneer: Ma t/m vrij 09:30 tot 17:30 uur (in juli en aug woe t/m vrij)
Kosten: 0-4 uur € 6,00, 4-8 uur € 10,00 inclusief koffie/thee/koekje/wifi
Info: Werken bij de Karavaan

Casual Business

Bij de TelefoonCentrale (afgekort ook wel DTC) zijn er naast vaste kantoren ook 18 flexplekken waar je aan kunt schuiven. Hier kun je door de week van half 9 tot 5 terecht en je hoeft er niet te reserveren. De sfeer is professioneel, edoch gemoedelijk en er wordt veel genetwerkt en ondersteund door de ondernemers die er zitten. Door de grote lunchtafel heb je snel contact met andere ondernemers uit het pand. Toch kun je lekker gefocust werken door de afscheidingen.

Waar: De TelefoonCentrale, Koelmalaan 350
Wat: Flexibele werkplek van half 9 tot 5
Wanneer: Ma t/m vr 08:30 tot 17:00 uur
Kosten: € 15,- per dagdeel
Info: De TelefoonCentrale Alkmaar

Voor buitenmensen

werkplek in Alkmaar bij De Ondernemerstuin

Midden in het groen, vlakbij de voormalige tuinen van VSM (nu Hortus Alkmaar) ligt de Ondernemerstuin. Het pand ligt aan de rand van de stad met voldoende parkeergelegenheden en op 10 minuten fietsen van het centrum van Alkmaar. Je kunt er een kantoorruimte huren maar ook lekker beneden in de groene ruimte met je laptop aanschuiven. En elke eerste dinsdag van de maand wordt er een open coffee georganiseerd, waar inspirerende gesprekken ontstaan op een inspirerende locatie!

Waar: De Ondernemerstuin, Berenkoog 35
Wat: Kantoorruimte, Flexwerken en Open Coffee
Wanneer: Ma t/m vrij 8:30 – 17:00, open coffee elke maand
Kosten: Flexibel
Info: Facebook pagina De Ondernemerstuin (ook voor informatie over de open coffee)

Huiskamer zonder huishoudelijke afleiding

Heb je een berg was liggen of schijnt de zon op je stoffige houten vloer,  maar heb je een deadline en moeten die huishoudelijke klusjes echt even wachten? Verruil dan je eigen huiskamer voor die van Anne & Max, dé plek in de stad waar je elk moment van de dag ’thuis’ bent. Bij Anne & Max hebben ze gratis wifi voor mensen die bij ze willen komen werken. Je bent er elke dag welkom en je kunt er naast werken, ook terecht voor ontbijt, koffie, lunch, een high tea of hartige hapjes in de middag.

Waar: Anne & Max, Kraanbeurt 3
Wat: Jouw huiskamer in de stad
Wanneer: Dagelijks (openingstijden)
Kosten: Geen extra kosten als je er zit te werken
Info: Anne & Max Alkmaar

Laat je verrassen door het Regionaal Archief

Een archief klinkt als een stoffige en saaie plek. Maar niets is minder waar… Gevestigd in een awesome oud schoolgebouw ademt hier alles historie. Het pand aan de Bergerweg numero 1 is een superchille plek. Het pand is in zijn geheel gerenoveerd en van alle gemakken voorzien. In de leeskamer mag je werken, studeren of even tot rust komen, er is ruimte voor 10 à 15 personen en open op dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Verder heb je er een studiezaal, restaurant, een expositieruimte en een kunstuitleen.

Waar: Het Regionaal Archief, Bergerweg 1
Wat: Hidden Gem
Wanneer: Dagelijks (openingstijden)
Kosten: Geen extra kosten als je wil werken
Info: Check waarom het Regionaal Archief de bomb is volgens onze redacteur Dionne Pekel.

Heb je ook een inspirerende werkplek in Alkmaar gevonden? We zijn erg benieuwd waar in de stad jullie zitten te werken!

View Comments (34)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online