Aan het lezen
14 oktober vond het eerste Alkmaar Connects – Meet & Eat diner plaats. Dat smaakte naar meer!

14 oktober vond het eerste Alkmaar Connects – Meet & Eat diner plaats. Dat smaakte naar meer!

Alkmaar Connects

Wij, Alkmaarse vriendinnen Yvonne en Linda, kennen elkaar via ons werk met nieuwkomers en we hoorden regelmatig dat er behoefte is aan gezelligheid en nieuwe mensen leren kennen. Maar ook dat lokale mensen geïnteresseerd zijn in deze culturen en willen meehelpen aan een betere integratie.

We bedachten hoe we dit konden realiseren en kwamen snel tot de conclusie ‘wat verbindt er nou meer dan gezellig samen eten?!’

Tekst: Linda Haver

Samen eten, praten en vooral gezelligheid

We kwamen in contact met Flor, werkzaam als zzp’er in het Nieuwe Warenhuis, en binnen no-time was het geregeld; afgelopen 14 oktober vond het eerste Alkmaar Connects – Meet & Eat plaats. In het toffe Nieuwe Warenhuis. Zij zorgden voor een gezellige plek, met speelgoed voor de kids en – ook heel belangrijk – niemand hoefde zelf af te wassen.

meet en eat

De avond was een mix van gezelligheid, lekker eten en praten over integratie, in samenwerking met OpenEmbassy. Ondernemer Aiman, sinds dit jaar eigenaar van twee winkels op de Gedempte Nieuwesloot, vertelde wat over ondernemen in Alkmaar als nieuwkomer.
Ondanks dat de promotie van het event pas vlak voor de 14e de lucht in ging, was het een succes; zo’n 30 mensen hebben deze avond niet alleen heerlijk gegeten, maar ook nieuwe contacten gemaakt en in sommige gevallen zelfs vrijwilligerswerk gevonden.

Een tweede editie

Nu je dit hebt gelezen, vraag je je natuurlijk af: “Wanneer is de volgende editie?” Nou we hebben goed nieuws, zondag 17 november al! Vanaf 16:00 uur ben je welkom in het Nieuwe Warenhuis (op de tweede etage van de oude V&D). Omdat het vorige keer op een maandag was kwamen er veel verzoeken binnen om het een volgende keer in het weekend te organiseren. Dus bij deze, het is nu op een zondag!

Ook is er dit keer ruimte voor creativiteit. Onder leiding van kleurrijke Sylvia Schrama wordt er een schilderij gemaakt. Deze wordt de week erna geveild, de opbrengst gaat geheel naar Donate4Refugees. Eind november vertrekt Flor namelijk weer naar Griekenland, waar zij vluchtelingen gaat helpen.

Wil je er ook bij zijn? Zet je zelf snel op ‘aanwezig’ op Facebook of stuur een mail naar hello@ydsprojects.nl. Het enige dat je mee moet nemen iets te eten om met elkaar te delen.

Voor dit initiatief worden nog sponsoren gezocht. Interesse? Stuur een mailtje naar bovengenoemd adres.

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online