Aan het lezen
5x lief zijn voor een ander, doe je mee?

5x lief zijn voor een ander, doe je mee?

Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar als ik jarig ben heb ik pas echt het gevoel van jarig zijn als ik word gefeliciteerd. Anders is het eigenlijk net een dag als alle anderen. WhatsApp en Facebook zijn hiervoor ideale hulpmiddelen natuurlijk. Maar krijg je ook nog wel eens een kaartje per post binnen?

Tekst: Maxime Zippora

Onlangs was ik jarig, de appjes en felicitaties via Facebook stroomden binnen. Super leuk, wat voelde ik mij jarig! Mijn vriend die mij om 00:00 uur verraste met kaarsjes en cadeautjes, ook helemaal super. Maar wat ontroerde mij die dag het meest? Een verjaardagskaart! Ik ontving een kaart met een hele persoonlijke tekst en een cadeaubon toegevoegd. Ik zal iets meer vertellen over de achtergrond van deze kaart.

Mijn vader is kapper, hij werkt al 30 jaar bij Kapsalon de Boer in Alkmaar. Hij heeft een hoop vaste klanten die hij al jaren knipt. Nu beginnen die gesprekken vaak over het gewenste kapsel, een nieuw kleurtje of een eventuele föhnbeurt, maar daar ben je ook weleens over uitgekletst. Dan komen er allerlei andere onderwerpen aan de orde. Een van die onderwerpen ben ik; als mensen er oor naar hebben vertelt hij honderduit over mij. Zo ook bij Marlies.

Zo is het dus ontstaan, dat ik een kaart ontving met een hele persoonlijke tekst van iemand die ik eigenlijk persoonlijk niet ken, maar door de wekelijkse onderonsjes met mijn vader eigenlijk heel goed ken. Dus hierbij, dankjewel Marlies dat je de moeite nam om mij een kaartje te sturen!

Ik werd blij van de kaart die ik kreeg. Wil je een ander ook blij maken? Hier wat inspiratie:

5x lief zijn voor een ander

-Bel iemand op en vraag hoe het gaat

Bel bijvoorbeeld je oma, die vriendin die je te weinig ziet, je broer die in Zeeland woont.

-Stuur een kaartje

Zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan onverwachts een kaartje te ontvangen?

-Stop een briefje in iemands tas

Met een paar woorden zorg je gegarandeerd voor een glimlach

-Hang zomaar slingers op in huis

Waarom moet er iemand jarig zijn om slingers op te hangen?

-Versier wat fruit met een stift

Zo laat je makkelijk een vrolijke boodschap achter op kantoor, in iemands rugtas, etc.

Foto: Maxime Zippora
Foto: Maxime Zippora

Vijf simpele manieren, die niks of bijna niks kosten. Alleen een beetje tijd. Doe je mee?

 

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online