Aan het lezen
6 tips tegen corona-verveling voor thuis

6 tips tegen corona-verveling voor thuis

Overal in Nederland worden er maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Evenementen worden afgelast, het theater sluit voorlopig zijn deuren en veel mensen werken de komende twee weken thuis. Thuisblijven wordt sowieso aangeraden, zo loop je het minste risico op besmetting. Daarom hier wat tips voor thuis!

Geschreven door: Maxime Zippora

Klussen/schoonmaken

Dit is hét moment om eindelijk die schilderijen op te hangen, je zolder op te ruimen of die rommel-la onder handen te nemen.  Van die klusjes die je maar uit blijft stellen, maar het voelt oh zo goed als je schilderijen eindelijk aan de muur hangen in plaats van in de hoek staan en je tijdens een rondleiding aan vrienden niet langer de zolder overslaat. En dat er nog maar 10 items in de rommel-la liggen in plaats van 100.  

Online museumtour

Je kan dus gewoon vanaf de bank een online museumtour volgen, hoe gaaf is dat?! En dan heb ik het niet over je plaatselijke museum om de hoek (alhoewel, ook heel leuk) maar allerlei grote namen doen hieraan mee. Zoals het Guggenheim Museum in New York, of het British Museum in Londen. Maar ook iets dichter bij huis, zoals het Van Gogh museum in Amsterdam. Dus maak nu vanaf de bank een cultureel uitstapje!

Bakken

Bakken! En wel om de volgende redenen. 1. Het is fijn om iets met je handen te doen, een goed moment om je beeldscherm even weg te leggen. 2. Je kan je resultaat opeten, wat als het goed is lekker is geworden. 3. Je huis gaat er lekker van ruiken! En het fijne met bakken is dat er heel veel mogelijkheden zijn. Hou het bijvoorbeeld simpel en bak lekkere zandkoekjes. Of start de dag heerlijk luxe en ontbijt met zelfgemaakte blauwe bessen kwarkbollen. Op zoek naar iets meer uitdaging? Probeer dan deze over de top oreotaart met witte chocolademousse.

Sporten

Tijd om endorfines aan te maken! En dat doe je door thuis te sporten. Ook hier is er weer van alles mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een relaxte yogales van Adriene. Of kies voor wat meer actie en volg een 30 minuten cardio en HIT workout.  Of leer jezelf in 30 minuten deze nieuwe hip-hop routine aan. Je weet maar nooit wanneer het van pas komt.

Filmavond

Creëer je eigen mini-bioscoop. Nestel jezelf op de bank, dim het licht en kijk een steengoede film. Want via Picl kan je de nieuwste filmhuisfilms nu thuis ontvangen. Je betaalt €8,50 per film en je zit niet vast aan een abonnement. Zo steun je trouwens ook Filmhuis Alkmaar, want ook zij sluiten hun deuren tot 31 maart.

Creatief

Vond je het als kind ook zo fijn om te kleuren? Grote kans dat je het nu nog leuk vindt. Dus pak alles wat je eventueel kan gebruiken, stiften, kleurpotloden, nagellak van mijn part. En maak je eigen creaties. En als je toch lekker in de flow zit, maak dan meteen wat zelfgemaakte verjaardagskaarten. Wedden dat je vrienden dat kunnen waarderen? 

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online