Aan het lezen
7 koning gerelateerde dingen in Alkmaar!

7 koning gerelateerde dingen in Alkmaar!

Om Koningsdag tóch een beetje ‘te vieren’ heb ik gezocht naar koning gerelateerde dingen in Alkmaar. Ik kwam best ver. Bij gebrek aan feestjes en rommeltjes in de stad, zet ik Alkmaarse koningdingen in het zonnetje. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Dit is dus geen reclame.

Geschreven door: Ema Najetovic

De Koning eten & drinken

Daan Touw en Remco de Boer hebben op de Platte Stenenbrug een topconcept neergezet. Bij De Koning eten & drinken kan je (buiten Corona om bla bla bla) van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor eten, drinken én een dansje. Op weinig plekken in Alkmaar is het continu zo druk en gezellig. Tijdens Koningsdag pakt De Koning – logischerwijs – altijd goed uit. Het café is dan ook gezellig versierd! Déze koningsdag eet je er oranje hamburgers (best in town & te bestellen via hun website). Wat deze plek vooral zo’n parel maakt is de gastvrije bediening. Daan en Remco weten hun mensen wel uit te kiezen!

De mega lekkere koningsburger!

Royal Affair

Petra Zijlstra startte 29 jaar geleden met haar grootste winkel ‘Queens’ op de Laat. Daarna openden ze All the Queens men en Royal Affair. Prachtige multi brand winkels waar je duurzame en mooie kleding kon shoppen. Helaas hebben de winkels door de Coronacrisis de deuren moeten sluiten. Wat een gemis in het Alkmaarse assortiment! Zou je als je dit leest even stil willen staan bij de Alkmaarse ondernemer Petra? Het is dankzij haar visie dat we in Alkmaar zo lang hebben mogen genieten van de meest prachtige én duurzame merken. Superthnx, Petra! Shuffle Knuffel van ons.

Queens store Alkmaar

King’s Inn

Ons stekkie. Zo vanzelfsprekend, dat ik het bijna vergeten was. Maandelijks vergaderen we hier (liefst op maandag, wánt happy hour) en we hebben hier tweemaal onze mokervette schrijfmarathon gehouden. We genieten dan volop van de diversiteit die dit hostel herbergt. Bij King’s raak je aan de praat met knappe Australiërs of hooggeleerde onderzoekers die wegens zakelijke redenen Alkmaar bezoeken. Je kunt er ook gewoon een hapje eten, een bootje huren en soms genieten van live muziek. Een echte inspiratiebron waar veel kan en veel mag. Nice! De King’s heeft ook Corona wanna haves in de vorm van: wijn en meer. Check ook hun website om te zien hoe je ze kunt supporten.

King’s Inn!

Bakker Koning

Zo, dit brood is lekker! Het is niet voor niets dat Spar dit brood standaard in het assortiment heeft. Die gaan echt voor kwaliteitsproducten (filet van J. de Vries is daar het bewijs van!). Bakker Koning is opgericht in 1947 in De Goorn, maar tegenwoordig mogen ook wij van de lekkere baksels genieten. Meer lezen doe je hier.

(De) Koning

Ik heb het even opgezocht en in Alkmaar wonen 18 mensen die ‘Koning’ of ‘De Koning’ heten. Best weinig hè? Ben je er eentje of ken jij er eentje? Tag diegene dan even, dat is leuk. Eentje willen we specifiek benoemen: Arie Koning. Arie is kunstenaar en als Shuffle ergens dol op is dan is het kunst! Arie koning heeft zijn eigen atelier op Luttik Oudorp en exposeert ook nog eens actief.

Pimmetje-P

Alkmaars meest geheimzinnige kunstenaar Pimmetje-P maakte voor de gelegenheid een aantal tekeningen. Mooi zijn ze hè? 

De Koning penthouse Alkmaar

Wist je dat er in Alkmaar een appartement is dat ‘De Koning’ heet? Voor ons als Alkmaarders wellicht niet interessant, maar voor toeristen is dit een lekker plekje hoor. Gelegen in het Ritsevoort en te boeken via o.a. Airbnb. Fawzia (geen idee wie dat is) doet het hartstikke goed en is door Airbnb benoemd tot superhost. Nou, is dat even leuk! Check hier het appartement.

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online