Aan het lezen
Alkmaarse band ‘Van Huys Uit’ maakt debuut

Alkmaarse band ‘Van Huys Uit’ maakt debuut

Avatar foto

Sterke meezingers, frisse popballads en vooral een hechte vriendschap vormen de basis van de nieuwe Nederpopband Van Huys Uit. Deze jonge gasten uit Alkmaar staan te trappelen om zichzelf overal te laten horen; zo ook in Shuffle magazine.

Frontman Angelo is de energieke leadzanger met een karakteristieke stem, die wordt aangevuld door de meerstemmigheid van de overige bandleden. Het geluid van de band – gekenmerkt door een stevige ritmesectie, een nostalgische Hammond en een herkenbaar gitaargeluid – maakt Van Huys Uit een frisse nieuwkomer in het Nederpop genre.

Een nieuwe Nederpopband! Wat leuk! Stel jullie eens voor:

Angelo Nannings: zang, Raoul Bakker: gitaar/ zang, Pim Kamp: toetsen, Pieter Bakker: basgitaar, Sander van Truijen: drums/ zang en Steef Nijman: pr en management. We hebben elkaar op de hogeschool leren kennen en er was naast de vriendschap direct een muzikale klik. Tijdens deze periode hebben we erg veel met elkaar opgetrokken en zijn we naar verschillende jamsessies geweest. Helaas werd dat na het afstuderen minder en ging iedereen zijn eigen kant op, maar de prikkel om met elkaar muziek te maken was er nog steeds. We hebben daarom op Angelo zijn verjaardag – ongeveer vijf jaar geleden – besloten om met elkaar een nieuwe band te vormen. Want hoe leuk is het om met je beste vrienden dat te doen waar je onwijs blij van wordt en waar je ook andere mensen blij mee kunt maken!

Maar waarom dan een Nederpopband en niet Engelstalig?

Ja, dat is een goede vraag! Eigenlijk wilden we al vanaf het begin een band vormen waarmee we ons konden onderscheiden van de rest. Dat is in de muziek erg lastig, toch was – dankzij onze gemeenschappelijke liefde voor goede Nederpop – de keuze snel gemaakt. Als je het vergelijkt met Engelstalige bands, is het wel vrij lastig om de muziek te schrijven. Die teksten verstaat namelijk iedereen. Met Nederlandstalige muziek word je daarnaast al gauw in een hokje geplaatst. Er zijn in Nederland verschillende Nederlandstalige muziekstromingen, maar wij willen daadwerkelijk als band gezien worden. Als je het vergelijkt met de zeer goede Volendamse artiesten en natuurlijk onze eigen Marco Borsato uit Alkmaar, dan zijn wij de eerste ‘band’, na Bløf, Van Dik Hout en IOS, die met Nederpop naar buiten komt. We voelen dat er ruimte is in deze muziekstijl; we denken ook dat Nederland wel klaar is voor een nieuwe Nederpopband in tegenstelling tot alle Nederlandstalige artiesten.

Wie zijn jullie muzikale inspiratiebronnen?

We halen heel veel inspiratie uit bands die al lange tijd actief zijn. Natuurlijk zijn dat De Dijk, Bløf, Van Dik Hout en IOS. Artiesten zoals Marco Borsato en Acda en de Munnik zijn ook goede voorbeelden.

Wat moet muziek volgens jullie inhouden?

Wij vinden het belangrijk dat er veel positieve energie in de nummers zit, toch willen we tegelijkertijd niet te zoetsappig worden. We kunnen in een hele kleine setting spelen – zoals tijdens één van onze Huyskamerconcerten (zie YouTube filmpje) – en we houden er ook van om flink uit te pakken op een groot podium. De belangrijkste factor is toch wel onze energie, die aanstekelijk werkt op het publiek. We hebben namelijk echt lol met elkaar en denken dat dit onze grootste kracht is

Na een heleboel nummers geschreven en opgenomen te hebben, zijn we nu na vijf jaar pas op het punt dat we denken klaar te zijn om met onze nummers op de radio te komen. Er moet alleen heel veel gebeuren, voordat dit werkelijkheid wordt. Zo ook zaken die naast de muziek belangrijk zijn; we moeten de juiste mensen om ons heen verzamelen die in dezelfde droom geloven en vooral een vaste achterban proberen te creëren die ons en onze muziek te gek vinden.

Hoe kunnen we jullie vinden, beluisteren en volgen?

We hebben op 1 mei onze eerste single ‘Je Hoort Bij Mij’ met bijhorende videoclip uitgebracht. Die kan via alle digitale kanalen zoals iTunes, Spotify en YouTube gevonden worden. Daarnaast zijn we zeer actief op Facebook, dus ‘vind ons leuk’ en blijf ons volgen. Op onze website www.vanhuysuit.nl staan alle nieuwtjes en links naar onze muziek en filmpjes, dus ga daar gerust heen om in de wereld van Van Huys Uit te duiken.

Wat is jullie toekomstdroom?

Dat is een vrij moeilijke vraag, want eigenlijk leven we al onze droom: we maken te gekke muziek met elkaar. Als we dan echt groot mogen denken, dan zouden we het heel erg tof vinden wanneer onze muziek gewoon overal gedraaid wordt; dat je ons bijvoorbeeld kunt beluisteren wanneer je in de dagelijkse file staat. Daarnaast is het natuurlijk ook te gek om mee te mogen werken aan grote evenementen zoals Vrienden van Amstel Live. En ja, natuurlijk heel veel optreden op de grote festivals door het hele land. En als klapper op 5 mei in een helikopter naar alle bevrijdingsfestivals gevlogen worden. Maar zoals gezegd; we leven al onze droom en zijn nu al onwijs blij met de ontwikkelingen die er zijn.

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online