Aan het lezen
AlmsHouse: “Een semi-akoestische poprock carnavalskraker op het dak”

AlmsHouse: “Een semi-akoestische poprock carnavalskraker op het dak”

In de studio van zanger Jos Meijer druppelen een voor een de bandleden binnen. Toetsenist Emiel Smit, gitarist Bas Fontijn en de nieuwste aanwinst: percussionist Ferry Kager. Nadat iedereen weer op de hoogte is van elkaars leven (“Ga je trouwen?”, “Ze zei ja!”, “Hoe was je vakantie?” en “Ik voel me niet echt lekker”) mag ik de vrolijke mannen van AlmsHouse wat vragen stellen. Al snel blijkt dat zij zo hun eigen ideeën over muziek spelen hebben.

Stel je mocht songteksten schrijven voor óf Justin Bieber óf Selena Gomez, wie zou je dan kiezen?

“Voor wie? Justin wie?”

Oké, een meer serieuze vraag dan maar: welke rol speelt Alkmaar voor de band?

Wij komen eigenlijk allemaal uit Alkmaar, maar in Alkmaar is er ook veel mogelijk voor AlmsHouse. We hebben al op diverse toffe plekken kunnen optreden: op Woodlands, bij Kowalski, op het dak van het V&D-gebouw en in de kleine zaal van de nieuwe Vic”, aldus Jos. “Hier is de band ook ontstaan. In het begin repeteerden we in ’t Ringershofje.”

Is er nog een plek in Alkmaar waar jullie willen spelen?

Bas: “Op het dak van de Victorie lijkt me wel vet.” Emiel: “Ja dat is ook wel iets wat meer bij ons past. Podium? Nee hoor, zet ons maar op het dak! Op een groot podium raken we elkaar ook kwijt.” Bas: “Ja, of een Silent Disco. Dat je ons op een kanaal kan ontvangen.” Ferry: “En wij ergens achteraf in een klein kamertje mogen spelen. Midden op straat spelen lijkt me trouwens ook nog wel wat. Spannender dan op een podium.”

Hoe staat het er voor met AlmsHouse? Wat zijn jullie plannen?

Jos: “Ja dat is eigenlijk het relaxte van deze band: we spelen gigs, maar alleen omdat het mag, omdat we het leuk vinden om te doen. Het is echt voor de lol.” Bas: “Wij spelen ook niet onder druk.” Emiel: “In de zomer spelen we wel echt meer dan in de winter maar we zijn vooral een heel flexibele band.” Jos: “Dat is ook wel echt onze drijfveer: als wij het leuk vinden dan spelen we het. Dat geldt voor de nummers die we maken maar ook voor de covers die we spelen.”

Welk nummer zouden jullie nog willen maken?

Bas: “We zijn nog bezig met een carnavalskraker.” Jos: “Dat is wel echt een running gag onder artiesten natuurlijk.” Bas: “Nummers ontstaan vaak bij ons. Als iemand een foutje maakt dan kan dat foutje soms uitgroeien tot een heel nieuw nummer. Dat is echt muziek maken voor ons. Een cover zullen we ook nooit letterlijk spelen, we proberen zo een nummer helemaal eigen te maken.” Jos: “Onze muziek heeft ook zoveel invloeden. We zijn een beetje een ondefinieerbare band maar als ik iets zou moeten noemen wat wij ook hadden kunnen schrijven is het ‘Highway Man’ van Hoffmaestro.”

Uit je dak met AlmsHouse

Deze flexibele band is wel in voor een lolletje. Ze hebben het duidelijk goed met elkaar en beleven vooral heel veel plezier aan het samen maken van muziek. En optreden is leuk, maar niet ten koste van alles. Met hoeveel man ze ons komen verblijden op ons eigen Shuffle-festival is dus nog maar de vraag; soms komen ze met twee, soms met drie, maar altijd is het een gezellig feestje van semi-akoestische poprock en wie weet hebben we mazzel en is de carnavalskraker al af!

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online