Aan het lezen
ARGH! Herken jij je in deze 6 typisch Alkmaarse irritaties?

ARGH! Herken jij je in deze 6 typisch Alkmaarse irritaties?

Avatar foto
meeuw Alkmaar

We vroegen je via onze Insta-story wat je irriteert in Alkmaar. Bedankt voor jullie reacties.

Bij deze de top 6 van wat ons horendol maakt in ons prachtige Alkmaar.

Tekst: Shanna Bleeker
foto’s: Maxime Zippora

MEEUWEN!!

Ze maken lawaai en schijten overal. Soms zijn ze nog agressief ook. Deze vogels werden vaak en met hoofdletters genoemd. Niet vreemd, de gemeente heeft er zelfs een meldpunt voor. We kennen ook allemaal wel de borden door de stad heen die ons oproepen de meeuwen niet te voeren en er zijn vliegers in de vorm van een roofvogel om de overlast tegen te gaan. Maar wat kan je hier nu verder mee? Melden bij de gemeente dus, want of je het nu leuk vindt of niet, de meeuw is een beschermde diersoort. Het heft in eigen handen nemen is dus niet de bedoeling. Check het meldpunt hier: https://www.alkmaar.nl/Meeuwenoverlast

Parkeren

Parkeren in en rond de binnenstad… Wat een ramp! Op straat is er bijna nooit plek en de garages zijn ook meer dan eens vol. Behalve de Karperton dan, daar is meestal nog wel een parkeerplaatsje te vinden, maar zie daar eerst maar eens te komen, want de parkeerplaatsen en de weg ernaartoe in de Karperton: Wie heeft dat bedacht?

parkeergarage Karperton

Dan zijn er ook nog mensen die net buiten het betaalgebied gaan parkeren. Dat is dan weer irritant voor de mensen die daar wonen. Vraag het mensen in de Bloemwijk, Rooie Dorp, Oud-Overdie. Bewoners kunnen daardoor zelf niet eens meer in de buurt van hun eigen huis parkeren. Irritatie nummer 2 dus: Parkeren!

File door de Leeghwaterbrug

Ken je die brug die tijdelijk dicht moest? Alweer lijkt het erop dat de werkzaamheden aan deze brug langer gaan duren dan verwacht (na het zoveelste uitstel), Shuffelaar Vincent schreef al eerder uitgebreid over het bruggenfiasco in Alkmaar, check dat artikel hier.

Het irritatiepuntje in dit geval is echter vooral de file die dit veroorzaakt. Letterlijk elke dag staat het vast om die Leeghwaterbrug, wanneer is dat nu eens over?

Eenrichtingsverkeer Bierkade

Een irritatie die autobestuurders alleen zullen herkennen, maar wel elke autobestuurder in Alkmaar. Je rijdt op de Kanaalkade en je bestemming is bijvoorbeeld de Vondelstraat. 700 meter als de Bierkade tweerichtingsverkeer zou zijn, maar 2,9 km dankzij het eenrichtingsverkeer. En dan staat het op die route van 2,9 km ook nog zeer geregeld vast. In 2017 is het plan om er tweerichtingsverkeer van te maken definitief van de baan gegaan, dus er zit niks anders op dan dit frustratiepunt te accepteren.

Motoren

Het zonnetje begint weer te schijnen, dus tijd om hier even van te genieten op een terrasje op het Waagplein. Het is relatief stil, er varen wat bootjes voorbij, mensen praten wat en zo nu en dan passeert er een auto. Je bent net in gesprek met je tafelgenoot en VRRRROOOEEEMMM KNETTER KNETTER BAM (dit geluid is lastig in woorden uit te drukken merk ik, betere verwoordingen zijn van harte welkom). Motorrijders komen aan bij het plein, rijden langs, langzaam en met veel en het lijkt ze er wel om te doen om vooral zo veel mogelijk herrie te maken. Een gesprek is niet meer mogelijk, de rust ver te zoeken. Doe dat lekker ergens anders!

Toeristen en drukte tijdens de kaasmarkt

Kak! Weer vergeten dat het vrijdag is. Een normale boodschap doen zit er dan dus echt niet in. Evenals een terrasje pakken. De stad is op vrijdagochtend namelijk overgenomen door toeristen. Voor de duidelijkheid: niks tegen de kaasmarkt, maar wel tegen die drukte. Ze lopen waar wij willen fietsen, blijven midden in de Magdalenastraat staan, zodat jij er niet meer langs kunt. Dit gebeurt natuurlijk op het moment dat je haast hebt. Oh ja en allemaal op de foto met het kaasmeisje en daar stomme grappen over maken, zeker niet vergeten!

toeristen kaasmarkt

Het beste advies als je deze irritatie herkent is dan toch echt: Vermijd de binnenstad op vrijdagochtend.

Dit waren ze dan. Zijn dit alle irritaties? Vast en zeker niet. Mis je nog iets, laat het dan weten, gooi het eruit, dat lucht op!

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online