Aan het lezen
In bed met… Bastiaan de Leeuw

In bed met… Bastiaan de Leeuw

Shuffle vindt politiek belangrijk, maar houdt niet van afstandelijkheid. En dus duikt Shuffle in bed met politici. De tweede nacht brengen we door met Bastiaan de Leeuw, lid van de Alkmaarse gemeenteraad namens GroenLinks.

Hoe lang lig je in bed?

“Te kort, we hebben tegenwoordig een kind van 80 cm bij ons in bed liggen.

Otte is altijd vroeg wakker. Ik ben een echt avondmens, en dat wordt wat harder afgestraft. Ik heb nu een natuurlijke wekker. Op donderdag hebben we altijd raadsvergadering. Die eindigt meestal rond een uur of 11 ’s avonds. Ik ga dan nooit meteen naar bed omdat ik dan ga piekeren. Óf ik drink ergens een biertje óf ik ga lekker hardlopen.”

Ben je een dromer?

“Ik droom vrij weinig. Soms, als ik wakker word, herinner ik mij nog wat flarden. Het zijn dan altijd leuke dingen.”

 

Omdat je zo’n blij mens bent?

Bastiaan begint te lachen. “Ja, ik ben eigenlijk altijd wel vrolijk. Ik denk van wel dus.”

Met wie lig je in bed?

“Met mijn vrouw (15 jaar geregistreerd partnerschap) en kind. Zij liggen er vaak al eerder in.”

Wat doe je in bed?

“Vaak zit ik met mijn iPad nog te mailen, te Facebooken en het nieuws te volgen. Het is trouwens een steigerhouten bed dat ik zelf in elkaar heb gezet. Het waren dan ook maar acht schroeven.”

Wat is je droom voor Alkmaar?

“Ik ben natuurlijk geen raadslid geworden voor het geld. Je begint aan zoiets omdat je ideeën hebt voor een stad. Hiervoor organiseerde of hielp ik al veel, bijvoorbeeld voor de Popronde of Alkmaars Eigenste Festival. Mijn droom voor Alkmaar is dat de stad een spannende culturele raad krijgt.

Ik vind dat er nu nog weinig lef is in de politiek. Er zijn bijvoorbeeld heel wat leegstaande winkelpanden in de stad vanwege de verkoop via internet. Dat moet opgepakt worden. We moeten ervoor zorgen dat mensen weer naar de stad gaan als een uitje, en niet per se om te winkelen.

Waar ik mij boos over kan maken is de fontein met kazen die nu bij het station komt. Alsof Alkmaarders alleen maar kaas zijn. Er wonen zoveel creatieve mensen in Alkmaar… Een prijsvraag had waarschijnlijk veel originelere ideeën opgeleverd.”

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online