Aan het lezen
Binnenkijken bij… Arjen Ulrich

Binnenkijken bij… Arjen Ulrich

Arjen Ulrich – 32 Jaar, Alkmaar

Studie: HBO Bouwkunde

Werk: Product manager www.thenewmotion.com

Een bijzondere jongen; positief ingesteld, een denker, een dromer en actieveling! Hij lijkt autonoom. Dat kan niet anders als je zijn plannen leest. Binnenkort start hij een vette onderneming en aan de hand van de spullen in zijn woonkamer kom je meer over hem te weten.

Nummers

Je denkt: Wat leuk, al die huisnummers aan de muur, maar dit zijn niet zomaar opeenvolgende nummers. Het is een idee ontstaan doordat hij iets wilde doen met street art, zonder met spuitbussen of stickers aan de gang te gaan. Hij maakt de foto’s van de nummers één voor één. Het doel weet hij nog niet; het is in eerste instantie voor hemzelf. Na tweeënhalf jaar is hij nu bij nummer 88. Hij zoekt niet naar nummer 89, maar moet dit toevallig tegenkomen. Daarbij is niet elke nummerplaat geschikt, “het moet een eenzaam getal zijn”, aldus Arjen.

Schoenen

Deze schoenen zien er nu nog mooi uit, maar zijn plan is om er mee naar New York te lopen! Dat lijkt misschien een beetje gek, en dat is het ook, want niemand kan over water lopen. Nee, ook Arjen niet! Zijn route en reis zijn te volgen op zijn site. Het plan is om er in een half jaar heen te lopen. Terug gaat hij wel met het vliegtuig. Op 1 maart begint hij zijn tocht richting Haarlem. Van 10 euro per dag wil hij rond komen, wat dus zal betekenen dat hij iedere dag weer naar een goedkope of gratis overnachting op zoek moet gaan.

Check zijn project: www.walk2nyc.com

Synthesizer

Arjen is op zijn 15e gitaar gaan spelen, heeft vanaf zijn 20ein verschillende bandjes gespeeld en is daarin al snel overgegaan op het orgel en synthesizer. Na het spelen in enkele bands, waarbij de nadruk lag op liedjes, is hij met twee vrienden ‘The tiger monster experiment’ begonnen. Deze band speelt vanuit gevoel, geïmproviseerde muziek. Ze hebben o.a. op Alkmaars Eigenste gespeeld in 2014. Maar, met hun toch wel moderne muziek, merkten ze dat Alkmaar er nog niet helemaal klaar voor was.

Arjen heeft al een keer mogen optreden in Paradiso; met zijn huidige band hoopt hij een keer te mogen spelen in Het Muziekgebouw aan ’t IJ. Ik denk dat hem dat ook wel gaat lukken.

www.youtube.com/watch?v=rc0c3HCAT6M

Stoel

Ieder jaar is Arjen op het Trailerpark Festival in Kopenhagen te vinden. Hier helpt hij met het bedenken en opbouwen van podia en loungehoekjes. Deze stoel heeft hij als herinnering meegenomen.

Meer over dit festival? trailerparkfestival.com

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online