Aan het lezen
Cover kunst met Allard Schager

Cover kunst met Allard Schager

Avatar foto

Wie is Allard Schager?

 

“Ik ben eigenlijk altijd een creatief persoon geweest, alleen wist ik daar nooit een richting aan te geven. Ik heb getekend, muziek gemaakt, gedeejayd en graffiti gespoten (jeugdzonde). Mijn persoon en studeren (VWO en 2x HBO) zijn echter nooit een gelukkig huwelijk geweest. Maar met fotografie viel alles opeens op zijn plaats. Ben officieus fotograaf sinds 2008, toen ik mijn eerste DSLR aanschafte. Sinds januari 2016 ben ik officieel en fulltime professional. Mijn werkgebied is voornamelijk interieur- en onroerendgoedfotografie, al ligt mijn hart meer bij architectuur en landschappen. Maar ik draai mijn hand ook niet om voor een trouwerij of family shoot. Kortom, qua fotografie ben ik eigenlijk overal wel voor in.”

Naam: Allard Schager

Leeftijd: 43

Woonplaats: Alkmaar

Discipline: Fotografie

Een foto van mij, ‘Fields of Gold’ is ooit gebruikt ter decoratie van luxe dameskleding.

Je hebt de cover gemaakt. Wat bewoog jou juist deze foto te maken?

“Deze foto is recentelijk gemaakt op Mallorca, waar ik eind mei op vakantie was. Cap de Formentor was letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis. Het vergde aardig wat voorbereiding maar het eindresultaat is precies zoals ik het in mijn hoofd had, compleet met de lichtsporen van de auto die naar beneden reed.”

Wat is het tofste dat je ooit met fotografie hebt gedaan of bereikt?

“Een foto van mij, ‘Fields of Gold’ is ooit gebruikt ter decoratie van luxe dameskleding. Dat was wel een hele eer. Maar ben ook trots op publicaties in fotomagazines en boekcovers (waaronder 2 van Simone van der Vlugt).”

Wat hoop je nog te bereiken? Wat is echt een super opdracht?

“Ik wil me gaan bekwamen in 360 graden fotografie, iets waar tegenwoordig veel vraag naar is; denk bv. aan makelaars en hotels. Verder wil ik nog veel meer reizen en op het juiste moment en de juiste plaats zijn met mijn camera.”

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online