Aan het lezen
Cover kunst van Tim Wunderink

Cover kunst van Tim Wunderink

Wie is Tim Wunderink?

“Tim Wunderink of Timson is 25 jaar en geboren in Alkmaar. Momenteel studeer ik beeldende kunst in Utrecht (HKU). Ik ben schilder en daarnaast ben ik mijzelf aan het verbreden op gebied van sculptuur en installatie.”

Mijn kenmerkende stijl is een chaos aan kleur, vorm en detail.

 

Je hebt een tekening voor de cover gemaakt. Hoe kwam je op dit idee?

“Het werk voor de cover is kenmerkend voor mijn stijl. Het werk heeft veel kleur en organische vormen waar ik van hou. Het werk heet ‘Nite’. Het is één van de eerste doeken die ik heb gemaakt in deze stijl en ik haal nog steeds veel inspiratie uit het werk.”

Wat inspireert jou in je werk?

“Mijn inspiratie komt van alles wat ik om mij heen zie en vanuit een soort van meditatie. Ik ben geïnteresseerd in vorm, kleur en detail. Zo schilder ik graag organische en geometrische vormen. Soms schilder ik met een idee dat ik van tevoren heb bedacht, en soms wil ik gewoon beginnen en laat ik mijzelf leiden door wat ik op doek zet. Dit zorgt voor een soort van meditatie.”

Wat is jouw stijl?

“Mijn kenmerkende stijl is een chaos aan kleur, vorm en detail. Dit met kenmerkende figuren en deels abstracte vorm waar ik de kijker zelf laat bepalen wat hij of zij ziet en hierbij zelf een gevoel of verhaal kan plaatsen.”

Hoe ben je begonnen met schilderen?

“Vanaf mijn vijftiende ging ik vaak chillen met goede vrienden. Ik begon tijdens het chillen met een vriend te tekenen met stiften en vervolgens met wasco op een prikbord. Na twee prikborden besloten we te schilderen op doek.”

Wanneer heb je je eerste werk gemaakt?

“Mijn eerste echte werk waar ik tevreden over was heb ik gemaakt toen ik 18 was. Het is ook het eerste werk wat ik een titel gaf; Eyes Down. De titel is afgeleid van een nummer van Bonobo.”

Wat vind je echt een leuke opdracht?

“Ik heb met kunst tot de nacht een expositie mogen organiseren voor STAD met het thema Jungle. Hier heb ik veel van geleerd en dit is iets wat ik in de toekomst vaker wil gaan doen.”

Hoe kunnen mensen jou bereiken voor meer van dit soort tekeningen of voor vragen?

“Mensen kunnen mij vinden op Facebook onder de naam Timson en contact opnemen via timsonkunst@gmail.com.”

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online