Aan het lezen
Cover kunst van Pimmetje-P

Cover kunst van Pimmetje-P

Wie is Pimmetje-P?

Pimmetje-P, dat is het gevoel van altijd jong willen blijven, Pimmetje-P leeft een wereld vol liefde en fantasie. In het werkelijke leven ben ik op een ander vlak aan het werk, wel in een creatief bedrijf, maar daarin werk ik veel met duidelijk omlijnde opdrachten. Ik heb in mijn dagelijks leven het gevoel dat er zoveel MOET. Pimmetje-P is het gevoel van vrijheid die daar de tegenhanger van is. Bij Pimmetje-P gaat het er dus niet om wie er achter haar zit, maar het gaat er om wat Pimmetje-P vertegenwoordigt. Het gevoel van Pimmetje-P… en dat kan ik voelen, maar dat kun jij ook voelen.

Je hebt een tekening voor de cover gemaakt. Hoe kwam je op dit idee?

Voor de cover wilde ik een rustig beeld neerzetten, omdat er natuurlijk teksten over de tekening heen komen. Eerst heb ik het logo van Shuffle veranderd in een Pimmetje-P logo. Daar moeten natuurlijk hartjes in! De tekening van de cover zelf is van een labyrint. Dat staat symbool voor je levensweg. Je volgt de route van het labyrint, er zijn geen doodlopende gangen, het is een pad wat doorloopt tot aan het middelpunt. Soms denk je dat je er bijna bent, bij het middelpunt, bij je doel, maar dan loopt je route zomaar weer verder en ga je weer verder weg van je doel. Je komt er wel, als je maar je pad afloopt!

Wat inspireert jou bij je tekeningen?

Liefde, fantasie, wijsheid en vrijheid.

Pimmetje-P stijl

Het is altijd een basistekening in zwarte lijnen. Duidelijk en met de hand getekend. Dat gedeelte doe ik nooit digitaal. Ik begon met het inkleuren van de lijnen met potlood. Uren kon ik daaraan besteden. Daarna ben ik gaan inkleuren met markers, maar dat werd niet egaal genoeg. De laatste tijd werk ik gedeeltelijk digitaal. Het tekenen blijft handwerk, het inkleuren doe ik met de computer. De kleuren zijn fel en vrolijk, en digitaal makkelijk te veranderen!

Hoe ben je begonnen met tekenen?

Al heel jong, ik ging regelmatig naar tekencursus in Scarabee, in het Victoriapark. Later verhuisde dat achter theater de Vest. Op de HAVO heb ik tekenen in mijn pakket gekozen en in die tijd ontdekte ik Pimmetje-P. Ik was vijftien of zestien. Mijn vriendin toverde laatst een echte Pimmetje-P uit die tijd uit haar “archief”. Onwijs leuk. Pimmetje-P is eigenlijk niet veranderd. Tja, ze heeft kleren aan gekregen, vroeger was ze naakt. Dat dan weer wel.

Wanneer heb je je eerste Pimmetje-P gemaakt?

De eerste Pimmetje-P heb ik dus gemaakt als puber. Maar ik ben Pimmetje-P ook jaren kwijt geweest, in een serieus leven van geld verdienen en voor mijn gezin zorgen. Ze kwam weer boven ergens in 2013. Ik zeurde altijd tegen mijn kinderen dat ze dingen zelf moesten maken. Als voorbeeld ging ik persoonlijke verjaardagskaarten tekenen en liet ik tekeningen op mokken drukken. Zelfs Hema-gebak met eigen tekeningen. Zo kwam Pimmetje-P weer tevoorschijn.

Wat vind je echt een leuke opdracht?

Pimmetje-P heeft nog nooit echt een opdracht gekregen en zo wil ik het graag houden. In de werkelijke wereld heb je al met zoveel opdrachten te maken, dat je eigen creativiteit ondergesneeuwd kan raken. Pimmetje-P tekent als zij daar zelf zin in heeft, wat zij zelf wil. Vorig jaar heb ik het logo van Woodlands veranderd op basis van wat ze al gebruikten. De poster van dit jaar heb ik helemaal zelf neergezet. Deze dingen voor Woodlands hebben nooit als opdracht gevoeld. Die zaten in mij en moesten eruit.

Hoe kunnen mensen jou bereiken voor meer van dit soort tekeningen of voor vragen?

Facebook

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online