Aan het lezen
DATEN MET EEN KUNSTENAAR #1 Patrick en Chantal

DATEN MET EEN KUNSTENAAR #1 Patrick en Chantal

We willen meer kunst in de binnenstad! Het liefst in de kleine zaken die er echt toe doen. Daarom koppelen we een kunstenaar aan een plaatselijke ondernemer. In dit geval koppelen we kunstenares Chantal aan Patrick, eigenaar van De Barbier Alkmaar. Deze twee kennen elkaar nog niet en gaan op ‘date’. Tijdens deze date gaan ze met elkaar in gesprek, leren ze elkaar beter kennen en dit zal de inspiratie zijn voor het unieke kunstwerk wat Chantal maakt, speciaal voor De Barbier. Het eindresultaat zien jullie binnenkort in een video. Maar eerst wil ik jullie voorstellen aan Patrick en Chantal.

Patrick Krook

Leeftijd: 37 jaar |  lievelingskleur: olijfgroen
Favoriet ontbijt: vroeger sigaretten met koffie, tegenwoordig een broodje chocopasta.
Barbier sinds: knipt vanaf zijn 17e en sinds 2013 actief als barbier.

Wat betekent ondernemen voor jou?

Patrick: “De Barbier voelt als mijn tweede woonkamer. Ik richt alles precies in zoals ik dat wil. Daarbij heb ik express collega’s gekozen die echt bij me passen. Je ziet je collega’s vaker dan je eigen vrouw. Eigenlijk ga je gewoon een relatie met ze aan. De vrijheid is te gek, bijvoorbeeld hele dag je eigen muziek draaien. Deze rijkdom zou ik voor geen geld willen inwisselen. .”

Wat vind je het leukste aan je beroep

Patrick: “Ik vind het belangrijk om een omgeving te creëren waar mensen zich op hun gemak voelen. En vervolgens kan ik door ze te knippen bepalen hoe ze zich voelen. Je kapsel betekent namelijk heel veel voor je gevoel. Ik geloof erin dat je voor 80% je uitsraling bepaalt hoe je je voelt.”

Als ik me niet goed voel in wat ik aan heb bijvoorbeeld, dan kom ik liever iets te laat omdat ik me nog even omkleed, dan dat ik me de hele dag slecht voel.
Daarom vind ik het verschrikkelijk wanneer een bedrijf bepaalt wat voor kleding je aan moet. Iedereen moet aan kunnen trekken wat hij of zij zelf wil.

Hoe zie jij de toekomst over 5 jaar?

Patrick: “Lekker blijven leven! De basis zal hetzelfde blijven, vrijheid in een eigen space. Mensen blij maken en het gevoel hebben dat je niet hoeft te werken. Ik hoop hier over vijf jaar nog te mogen staan, want ik ben heel dankbaar voor de plek die ik nu heb.”

Chantal Visser

Lievelingskleur: perzik, het is een zachte en vrolijke kleur
Kunstenaar sinds: haar hele leven is zij al bezig met tekenen

Wat is er zo leuk aan ondernemen?

Chantal: “Als ondernemer kan je helemaal jezelf zijn. Het voelt als spelen voor volwassenen”

Verder vind ik het heel interessant hoe je met een bedrijf van niks iets creëert. Toen ik begon was een eigen webshop nog niet zo normaal en koos ik express niet voor Etsy. Ik wilde een eigen webshop en bouwde die samen met mijn vriend die programmeur is. Ik ben heel leergierig en vind veel interessant. Bij een eigen webshop moet je zelf veel meer marketing doen, maar dat vond ik juist leuk. Ook ben ik niet bang om geld te investeren.  Op deze manier ben ik niet afhankelijk van een platform. Die vrijheid bevalt me heel goed.

Waarom heb je gekozen voor Manga stijl?

Ik vind eigenlijk heel veel stijlen mooi. Maar de grote ogen en de manier waarop lichamen worden getekend spreekt me erg aan. En ook de anime conventies vind ik erg tof. Er zijn eigenlijk twee grote conventies in Nederland waar ik altijd sta. Daar reageren de mensen altijd heel positief op mijn werk.

Hoe zie jij de toekomst over 5 jaar?

Ik wil nog meer manga kunst maken! Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een schrijfster om haar bestaande boeken om te zetten naar stripboeken. Daarnaast wil ik graag meer kleding met mijn manga kunst bedrukken. Nu bedruk ik al shirts (ze heeft één van haar eigen shirts aan op de foto) maar straks wil ik ook jurkjes gaan bedrukken. Ik wil vooral heel veel!

Houdt Shuffle in de gaten want deze week volgt er een video met de onthulling van het kunstwerk!

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online