Aan het lezen
De Gramdioze koningsverjaardag

De Gramdioze koningsverjaardag

BAM! Op Koningsdag is het knallen op de Paardenmarkt.

Knal je mee? Lees waarom je er dit jaar ècht bij moet zijn.

3GRAM

Eens per jaar gebeurt er iets magisch in Alkmaar: wanneer heel het land feestviert met de Oranjes gaat in Alkmaar het dak eraf, de stadsmuur om en is het overal in Alkmaar flink “aan”. Ook dit jaar belooft Koningsdag weer een plaatje te worden met wederom een editie van Gramdioos.

Gramdioos is in Alkmaar en wijde omgeving inmiddels een begrip onder jongeren. Iedereen gaat los op fantastische dancemuziek van de helden binnen deze wereld. En met iedereen bedoel ik ook echt: iedereen. Vermaak je en misdraag je, maar misdraag je binnen de perken. Tijdens de vorige editie van Gramdioos hadden mijn opa en oma mij bijvoorbeeld al geruime tijd in de smiezen. Vanachter één van de pilaren van het gigantische podium stonden zij toe te kijken hoe kleindochterlief  heerlijk stond te beesten. Toen mij enkele dagen later gevraagd werd of ik het naar mijn zin had gehad, kon ik de vraag slechts met een volmondig ‘ja!’ beantwoorden. 

Gelukkig hebben zij zich ook vermaakt en meer wil ik niet over de situatie kwijt.

 Waarom is Gramdioos zo uniek? Voor mij persoonlijk maken de mensen dit feest. Zoveel Alkmaarders op één plein, waarvan ik zeker weet dat zeker 50% geen danceliefhebber is, gaan samen volledig los. We dansen, praten, drinken en genieten terwijl Robert-Jan Wille de mensen enthousiast toespreekt en ons meeneemt in zijn vibe. Na de daverende successen van voorgaande edities keert Gramdioos dus terug op de Paardenmarkt. Todd Terry (USA), Terrence Parker (USA), De Eindbaas (NL) en Vonder (NL) treden dit jaar ten tonele. Het feest duurt nagenoeg de hele dag: van 12.00 uur tot 20.00 uur stromen de elektronische geluiden onze oren binnen, Gramdioze geluiden!

 Goed, het is nu wel duidelijk dat Gramdioos een fijne aangelegenheid is. Tijd voor een nieuwtje. Deze editie belooft immers een hele bijzondere te worden. De liefhebbers is het ongetwijfeld niet ontgaan dat er iemand ontbreekt in het rijtje met dj’s. Er is namelijk nog een persoon die in dat rijtje thuis hoort, maar het verdient om even apart genoemd te worden. We hebben het hier natuurlijk over (tromgeroffel…) René Engel.

Na zeventien veel te korte jaren van vermaak en muzikaliteit, heeft hij dé beslissing genomen: hij stopt. Ik moest zelf ook even slikken, mensen. Hoe hij het plein op zijn kop kan zetten is ongekend. Gelukkig komt René nog één keer knallen met ons en ik wil daarom ook iedereen oproepen om hem te komen steunen. Het is namelijk geen makkelijke beslissing voor hem geweest. René wordt voor de tweede keer vader en de tijd is aangebroken om zijn prioriteiten te verleggen. Een kroon op zijn werk zou ik het willen noemen. Stoppen op een hoogtepunt, want dat is het. Niets meer en niets minder. Waar hij vorig jaar nog zorgeloos stond te rocken, is het nu zijn moment om nog één keer te “shinen”. Beter zelfs, nog één keer shinen met ons; een hooggeëerd en vereerd publiek. Ik kijk er met een bitterzoet gevoel naar uit en verheug mij er enorm op om met jullie allemaal een flink dansje te wagen tijdens deze hele bijzondere editie van Gramdioos!

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online