Aan het lezen
De leukste tuin van Alkmaar: The Beergarden

De leukste tuin van Alkmaar: The Beergarden

Beergarden Alkmaar

Evenementen die om bier draaien. Wij houden ervan! Zondag 4 augustus is het weer zo laat, dan verandert het terrein naast de GAS!Fabriek in de leukste tuin van Alkmaar. Dan vindt namelijk de tweede editie van The Beergarden plaats.

Tekst: Annemieke Augustus
Foto’s: The Beergarden

Biertuin

The Beergarden is een idee van vier lokale organisatoren: Rick’s Bierboetiek, Proeflokaal de Kleine Deugniet, de GAS!Fabriek en Stichting Pint Noord-Holland.  Vorig jaar ontstond het plan om in plaats van een bierfestival binnen te organiseren, deze naar buiten te verplaatsen. “Alkmaar kent al vele bierfestivals die binnen plaatsvinden, bijvoorbeeld in de Grote Kerk, maar ons leek het leuk om dit eens naar buiten te verplaatsen!”, aldus Rick, een van de organisatoren. Dit idee bleek te passen bij de visie van de GAS!Fabriek. Zo verandert het terrein daar in een tuin voor de bierliefhebber.

Beergarden bar

Planet Beer

Op dit event draait het om proeven van bier. Dit kun je bijvoorbeeld halen bij de nationale bar. Uit Alkmaar zijn de brouwers van Brouwerij Astronaut en De Moersleutel aanwezig. Maar ook Damphegeest (Limmen), Oersoep (Nijmegen), Van de Streek (Utrecht) en De Kromme Haring (Utrecht) zullen aanwezig zijn.
Bij de internationale bar kun je bieren uit de hele wereld scoren. Belgische bieren, Duitse bieren, bieren uit de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Noorwegen en opkomende bierlanden Bulgarije en Rusland. De stijlen van bieren lopen ontzettend uiteen: zo zullen er sour bieren te vinden zijn, maar ook blonde bieren, porters, IPA’s en meer. Halverwege de dag worden alle vaten vervangen door andere vaten en dus door nieuwe bieren. Rick: “Er is genoeg keuze voor de beginnende bierdrinker, maar ook genoeg keuze voor de gevorderde liefhebber!” En die laatste kan zijn hart ophalen bij de derde bar.
De Barrel Aged bar, de derde bar. Deze bar gaat vanaf 16 uur open en schenkt Barrel Aged specials. “Dit jaar hebben we onze hand weten te leggen op Bourbon Barrel Aged bieren. Het zijn allemaal hele exclusieve bieren”, vertelt Rick zichtbaar met trots. Op Facebook is er een lijst geplaatst met alle bieren die verkrijgbaar zijn.

Cider, eten en meer

Dit jaar is er een samenwerking met de Bierwinkel Alkmaar. Zodoende is er dit jaar een selectie aan alcoholvrije en glutenvrije bieren verkrijgbaar. Rick: “Daarnaast spelen wij ook in op een nieuwe trend: cider. Er zal cider verkrijgbaar zijn van een brouwer, maar ook drie soorten van echte cidermakers. En voor de mensen die én geen bier én geen cider drinken… er zijn ook frisdranken en diverse wijnen.” Van al dat proeven krijg je natuurlijk honger. Er zijn die dag diverse lokale foodtrucks aanwezig, zoals het wagentje van de Vlaminck (patatje stoofvlees, mnom).

beergarden biertje

No kids allowed

Nog even alle details op een rij: er is bier, er is eten, hopelijk is er zon (er is in ieder geval genoeg zonwering). Vraag je vrienden mee, koop je tickets via Facebook of aan de deur en ga genieten. Voor 20 euro krijg je vier munten en een glas in bruikleen. Het terrein gaat om 13 uur open en de tapkranen sluiten pas om 19.30 uur. Mocht je kinderen hebben laat ze lekker thuis of bij de oppas, want dit event is vanaf 18 jaar toegankelijk!

Wat: The Beergarden
Waar: GAS!Fabriek, Helderseweg 28, 1817 BA
Kost dat? 20 euro = glas in bruikleen en 4 munten
18+, want geen 18 geen alcohol
Meer info en tickets: klik hier

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online