Aan het lezen
Doen: op 22 december naar ’s werelds eerste Strijkplanken Kerstmarkt in Alkmaar

Doen: op 22 december naar ’s werelds eerste Strijkplanken Kerstmarkt in Alkmaar

Avatar foto
Strijkplanken Kerstmarkt in HAL25 in Alkmaar

De gemijterde man is ons land nog niet uit of Kerst komt alweer in het vizier met daarbij een he-le-boel kerstige activiteiten in de stad. Te veel om op te noemen, maar toch is er één activiteit die we even onder je neus willen schuiven. Wat dacht je van een bezoekje aan ’s werelds eerste Strijkplanken Kerstmarkt versus festival waar jij allemaal leuke zooi kunt kopen en verkopen? Op een strijkplank? Ja op een strijkplank. En je kunt er eten, drinken, dansen op (live) muziek en een goochelshow bijwonen. Precies! Lees je mee?

Op zondag 22 december kun je namelijk van 10.00 tot 22.00 uur neerstrijken in de Alkmaarse culturele broedplaats HAL25 voor een toffe vlooienmarkt op strijkplanken mét eten, drinken en muziek.

Wat je kunt verwachten?

Deze Strijkplankenmarkt is een tweedehands- en vintage kerstmarkt waar iedereen (behalve professionele kerstmarkthandelaren) welkom is om spullen te verkopen. Naast tweedehands en vintage goederen zijn ook lokale ambachtshelden en kunstenaars welkom om een strijkplankkraam te hosten.

Behalve de markt kun je ook een hapje eten, drankjes doen, een goochelshow bijwonen en genieten van live-muziek en dj’s. Entree = €2 en dit wordt overigens volledig geschonken aan het goede doel voor de ezels in Bonaire.

Strijkplanken Kerstmarkt in HAL25 op 22 december 2019

Gehost door Steven de Peven

Wie dit allemaal bedacht heeft? Dat is Steven de Peven (ook wel: Steven van Hulle). Hij is naast hoofdorganisator van de Strijkplankenmarkt ook kunstenaar en DJ.

Steven staat bekend om zijn ironische, interactieve acties die vaak gebaseerd zijn op woordspelingen die hij betrekt op alledaagse dingen. Enkele voorbeelden: ‘Aquarally’, waarbij Steven Rally-motoren fuseerde met aquarel schilderen. Of zijn ‘Van Hulle Aanwijsstokjes’ detailhandel: een winkel waar je uitsluitend aanwijsstokjes kon kopen. Maar ook café ‘Bar Weinig’: een café waar niets te halen viel. Kortom, een creatieve gast die Steven.

Meedoen? Strijkplank mee en huur een spot!

Nu het einde van het jaar nadert is dit een perfecte plek om je rommel van zolder te verkopen of misschien wel je eigen creaties aan de man te brengen. Schrijf je in voor €25, neem zelf je strijkplank mee en zet de 22e een ultieme strijkplank-marktkraam neer. Als kers op de taart zal de strijkplanken-marktkraam met het meest originele concept een speciale staanplaats op de markt winnen, eentje die extra wordt uitgelicht.

Heb je geen strijkplank tot je beschikking? Vraag je buurman of buurvrouw, vrienden of familie. Of huur er tijdens de markt in HAL25 eentje voor €10.

Ben je toevallig lid van de Steven de Peven Club? Dan krijg je 50% korting op de huur van de plek en gratis entree.

Inschrijven voor de Strijkplankenmarkt?

Meld je voor 9 december aan via destevendepevenclub@gmail.com.

Locatie event
HAL25 
Pettemerstraat 15
1823 CW Alkmaar
Bezoek site

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online