Aan het lezen
Een knuffle voor Shuffle: Silent Speech van de wethouder

Een knuffle voor Shuffle: Silent Speech van de wethouder

Spannend hoor, het startschot geven voor deze site, met een ‘Silent Speech’. Mijn handjes trillen een beetje.en de aanmoediging die ik kreeg: ‘Je mag rustig aan doen, Anjo, de pianist speelt tot jij klaar bent’, maakte mij niet geruster. Ik ga eigenlijk liever in gesprek, met een goed glas wijn, of een cappuccino. en ik voel het nu: schijven in het openbaar is eigenlijk veel intiemer dan spreken in het openbaar.

Mijn ervaring met Shuffle is er eentje die ik niet snel meer vergeet. Ik werd geïnterviewd in bed. Als eerst, voor een nieuwe rubriek, waarin jullie jeugd en politiek wilden verbinden. En ik moest er speciaal een fotogeniek nachthemdje voor aanschaffen… een superleuk artikel werd het, laagdrempelig en intiem. Het nachthemdje bleek trouwen van uitstekende kwaliteit: ik draag het nog steeds.

Shuffle is een online jongerenplatform waar je op je eigen creatieve manier mag laten ween wat je raakt en inspireert. Of je nu 18, 35, of, zoals ik, ietsje ouder bent. Keer op keer flikken jullie het met elkaar om DAT Alkmaar in beeld te brengen dat sexy is, verbroedert en het beste in iedereen naar boven haalt. Dat doen jullie goed, heel goed! Al meer dan 100 kunstenaars hebben via jullie een podium gekregen en Shuffle’s beste artikel heeft maar liefst 34.000 lezers gehaald. Jullie platform is verbindend en bundelt al het moois in de stad. Gezien door de jonge ogen van de toekomst. Hulde daarvoor.

Mijn  generatie, die doorgaans wat mopperig aan het worden is (onbegrijpelijk voor mij) kan daar een voorbeeld aan nemen. Jullie zijn onwijs belangrijk voor het Alkmaar van de 21e eeuw; jullie eeuw.

En ja, dus, door deze Silent Speech is het papieren magazine voorgoed verleden tijd. Misschien wordt het ooit wel erfgoed.

Ik ben heel blij en ik vind het ook een eer dat ik bij de bevalling en de geboorte mag zijn van dit mooie nieuwe medium. HET online platform voor jongeren van Alkmaar. 

Daarom: dikke knuffle voor Shuffle.

 

 

 

 

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online