Aan het lezen
Een origineel avondje uit: de Peeshow!

Een origineel avondje uit: de Peeshow!

Een kaartje kopen voor een event, je weet wel, zo’n event waar je live muziek of theater kan zien. Dat is ondertussen voor mij alweer lang geleden, maar man wat heb ik er weer zin in! En dan trap ik af met de Peeshow een heel tof concept van HAL25.

Een origineel concept

Elke bezoeker krijgt een omgebouwde Dixie toegewezen. Dat klinkt misschien gek, maar elke cabine is door een kunstenaar helemaal omgetoverd tot mini kunstwerk. Waar je heel fijn de hele show in je eentje kan zitten.


Ik sprak Tamara Roos, zij is verantwoordelijk voor de culturele programmering bij HAL25 en dus ook die van de Peeshow. Tamara: “Het merendeel van onze voorstellingen worden verzorgd door jonge, net afgestudeerde makers. We schuwen het experimentele niet in de Peeshow en houden van verrassing! Het is belangrijk dat er zo’n plek is in Alkmaar voor talentvolle podiumkunstenaars. In de Peeshow zie je niet alleen verrassende nieuwe voorstellingen van jonge mensen, het theatertje is ook een beleving op zich met zijn 30 unieke cabines. Je zit alleen, maar je kan de rest van het publiek juist goed zien omdat je in een cirkel om het ronddraaiende podium zit. Dat zorgt voor een hele toffe intieme sfeer.” 

De ervaring zelf

Voor Shuffle mochten wij samen naar een concert van Benjamin de Boer (24). Die net is afgestudeerd aan het conservatorium met zijn contrabas. Hij werd door maar liefst zes andere muzikanten.
Benjamin de Boer: “Het concept van de Peeshow zorgde ervoor dat we moesten kijken naar een nieuwe benadering, omdat dit geen typische set was. Want ja, hoe zorg je ervoor dat het stuk wel echt overkomt. Het draaiend podium is leuk, maar omdat alle instrumenten bekabeld zijn, was het geen mogelijkheid om daar met z’n allen op te gaan staan. Maar uiteindelijk is het heel goed gelukt. Het geheel zorgde voor een intieme sfeer en karakter.”

Ook vond Benjamin het juist prettig dat iedereen in een hokje zat. ”Het voelde zo heel besloten en iedereen was rondom mij heen. Dat is heel anders dan als er 30 man voor je zit op een stoel. Dit is dan eigenlijk fijner.”

Wat ons betreft mag de cabine voorgoed blijven

Ook wijzelf vonden het als bezoeker eigenlijk heel relaxt om vanuit je eigen plek naar een voorstelling te kijken. Je bent heel dichtbij het podium. Maar je hebt daarbij geen afleiding van het andere publiek. Niemand die tegen zijn stoel aantikt of net voor je zit. Van ons mag dit erin blijven. Oja, en daarna kan je gewoon hartstikke gezellig samen een drankje doen op het terras en de voorstelling nabespreken. Dus echt een compleet avondje uit.

De volgende Peeshow is 3 juli en alle voorstellingen vind je hier terug.

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online