Aan het lezen
Een eerste date? Met deze kledingtips regel jij binnen no time de tweede!

Een eerste date? Met deze kledingtips regel jij binnen no time de tweede!

 

Oké, je hebt een eerste date. Je hebt je crush mee uit gevraagd en dat is al een prestatie op zich. Je regelt de perfecte locatie op de perfecte dag. Er kan eigenlijk niets meer fout gaan; you got this. Maar dan: paniek! Wat trek je aan? No worries. Adem in, adem uit. Neem een stap terug en regroup. Met deze supermakkelijke tips regel jij binnen no time die tweede date!

Lekker belangrijk!

Maakt het echt zoveel uit wat ik aantrek op een eerste date? Euhm hello, ja dus! Ik zal het je uitleggen. Het eerste wat opvalt als jij bij je date aankomt, is hoe je je kleedt. En hoe je je kleedt, zegt alles over wie jij bent. Uit onderzoek is gebleken dat binnen drie seconden iemand al een indruk van je heeft. Puur en alleen gebaseerd op hoe jij eruit ziet! Simpel gezegd: je bent je eigen visitekaartje. Benut die drie seconden daarom ten volle en zorg ervoor dat je date je stralend toelacht.

Dress to the occassion

Ga je naar een restaurant of naar een kroeg? Ga je een strandwandeling maken of ga je midgetgolfen? Denk er even over na. Als je naar een restaurant gaat, is het best leuk iets meer moeite te doen om goed gekleed voor de dag te komen. Dat zegt wat over jezelf en het toont – in zekere zin – respect voor je date. Ga je naar het strand, laat dan lekker je pumps of nette schoenen thuis. Staat vast prachtig, maar comfortabel is anders.

Keep it classy

Dames, ga voor de vrouwelijke look maar keep it classy. Tuurlijk is het leuk om je op te doffen voor een date, maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat het lijkt alsof je date voor je betaald heeft. Vermijd dus te korte strakke jurkjes, te veel decolleté, torenhoge hakken, doorschijnende shirtjes. You get the point. Mannen houden er van je figuur te kunnen zien, maar iets aan de verbeelding overlaten is ook best leuk. Leef je uit met kleur, een goed zittende jeans of een jurkje met een leuk jasje, dat je later op de avond uit kunt doen.

Schoenen maken de man

Heren, het is echt waar: de meeste vrouwen kijken als eerste naar je schoenen. Heb je dus de outfit van je leven klaarliggen, bedenk dan even welke schoenen je erbij aantrekt. Niks erger dan je date af te laten knappen op je schoenen. Het hoeft heus niet hip of trendy te zijn, maar wel verzorgd. T-shirts met ‘grappige’ teksten raad ik niet aan, maar hey; er zijn chicks die dat heel erg diggen.

So fresh and so clean

Besteed aandacht aan je lichaamsverzorging. Logisch, toch? Nou, helaas is dit voor sommige mensen nog altijd een onbekend en eng terrein. Er schoon en verzorgd uitzien, is misschien nog wel belangrijker dan je kleding. Draag je een rokje, scheer gewoon even die benen. ‘Kan nog wel’, betekent eigenlijk ‘kan niet meer’. Hele dag geklust; haal even de rommel onder je nagels vandaan. Kleine moeite, groot resultaat. Doe sowieso een luchtje op; niet teveel. Jij vindt het toch ook een plus, wanneer jouw date lekker ruikt?

Relax!

Draag waar je je goed in voelt. Ik snap het, niets is leuker dan een nieuwe outfit scoren of lekker uitpakken voor je date night. Ga alleen jezelf niet last-minute een nieuwe stijl aanpraten. Draag je nooit een jurkje, doe dat dan ook niet tijdens je date. De kans is groot dat je je er ongemakkelijk of onzeker in voelt. Kies voor kleding, die goed past qua maat en check voor de zekerheid nog even in welke staat het is. Wat je ook draagt, zorg dat je je er oh zo lekker jezelf in bent. Want zelfverzekerdheid is uiteindelijk de meest aantrekkelijke accessoire, dat je kunt dragen.

Laatste tip! Zorg voor een beetje oké ondergoed. Want ach, je weet maar nooit…

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online