Aan het lezen
Effe wachten… André van Duin luidt de bel!

Effe wachten… André van Duin luidt de bel!

Avatar foto

Kaasmarkt AlkmaarAndré van Duin opent het kaasmarktseizoen in Alkmaar! Kijk, dat zijn berichten waarmee we uit de voeten kunnen. De grootste grappenmaker die we ooit hebben gehad. Jawel. Hij heeft de laatste decennia tijdloze humor geproduceerd. Dat kunnen we nu eigenlijk pas goed beoordelen, na al die jaren. De laatste jaren niet meer zo productief, maar ook als vervanger van Martine Bijl nog zo scherpzinnig als in zijn drukste periode. Tijdens Heel Holland Bakt natuurlijk.

Van Duin werd groot als bandparodist, toen hij geluidsfragmenten in elkaar over liet lopen, deze perfect playbackte en daar gekke gebaren bij maakte of er op ADHD-achtige wijze bij danste. We praten over halverwege de jaren 60. Van Duin zette in hoogsteigen persoon de humor op de kaart in Nederland. Altijd kolderiek, wars van engagement en slechts hoogst zelden belegen.

Van Duin maakte niet alleen zichzelf groot, maar ook anderen, zoals zijn vaste kompanen Corrie van Gorp en de onvergetelijke Frans van Dusschoten. Niet dat zij talentloos waren, integendeel. Aan de zijde van Van Duin ging je vanzelf schitteren.

De geboren Rotterdammer is niet alleen de grappigste komiek die we hebben gehad in Nederland, hij is bovendien de innemendste. Zijn er überhaupt sympathiekere Nederlanders? Laten we het daarom aan de grote klok hangen: André van Duin luidt vrijdag 30 maart de eerste bel van het kaasmarktseizoen. Wees erbij!

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online