Aan het lezen
Er hangt een druppel aan uw neus

Er hangt een druppel aan uw neus

Soms zie je iemand voorbij lopen met een druppel aan de punt van z’n neus. Het lijkt als of de druppel ieder moment kan gaan vallen, maar toch, op de een of andere manier blijft hij altijd hangen. Je wilt er niet naar kijken, maar je moet wel. Je aandacht word automatisch getrokken naar deze bengelende bel van snot.

Zouden ze het echt niet weten? Zouden ze het niet voelen? Of kan het ze niets schelen?

“Meneer! Meneer! Er hangt een druppel aan uw neus!” Niemand wil deze zin uitspreken. Ik in ieder geval niet, veel te gênant. Toch heb ik altijd het gevoel dat ik iemand erop moet wijzen, zoals de bezorger van de DHL. Straks valt die verrekte druppel op een van de pakjes, of erger, op mijn pakje.

Maar hoe doe je dat? Ik vind het niet prettig om met onbekende mensen te praten over hun snot. Zo een gesprek blijft de rest van de dag in je hoofd hangen. En als je pech hebt de volgende dag ook. Het vooruitzicht om deze persoon in de toekomst nogmaals tegen te komen klinkt ook niet erg aantrekkelijk. “Oh u weet niet meer wie ik ben? Ik heb u toen op een druppel snot gewezen.” Nee dank u!

Dus bij deze een oproep aan iedereen. Kunt u er misschien zelf opletten of er een druppel aan uw neus hangt? En u dan bedenken dat het voor het algemene straatbeeld prettig is als u deze verwijderd? Dat scheelt mij een hoop zorgen.

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online