Aan het lezen
7x eten in Alkmaar onder een tientje

7x eten in Alkmaar onder een tientje

Avatar foto
7x eten in Alkmaar onder een tientje

Een hapje eten buiten de deur heeft natuurlijk vele voordelen. Je hoeft niet te koken, je wordt bediend, het is (als het goed is) lekker en vaak ook nog gezellig. Alleen wil je er niet altijd veel geld aan uitgeven. Wij vroegen ons dus af: waar kun je in Alkmaar lekker eten onder een tientje? We hebben een aantal opties voor je op een rijtje gezet.

Tekst: Shanna Bleeker & Maxime Zippora

King’s Inn 

Laten we beginnen met benoemen dat dit sowieso één van Shuffle’s favoriete locaties is. We vergaderen hier namelijk geregeld. Dat doen we omdat de ligging lekker centraal is, midden in het centrum. En de sfeer heerlijk relaxed, je kan hier lekker jezelf zijn en daar houden wij van Shuffle van. Naast vergaderen kan je hier ook terecht voor een hele fijne daghap. Elke dag serveren ze een gezond en huisgemaakt bordje eten voor €9,50. En wie weet met wie je tijdens het eten in gesprek raakt, omdat King’s Inn een hostel is kom je er internationale gasten tegen.

kings Inn eten onder een tientje

Prijs: €9,50 voor een daghap
Wanneer: maandag t/m vrijdag
Adres: Koningstraat 6
Website: Kings-Inn

Vers

Iedereen heeft weleens geen zin of tijd om te koken, wat vaak resulteert in het kopen van iets ongezonds met gratis een beetje schuldgevoel. Want je had je nog zo voorgenomen om gezond te eten. Vers, gevestigd naast het station, biedt hiervoor een gezond alternatief. Zoals de naam het al zegt, maken eigenaren Kees en Christel alles zelf. Naast afhalen is Vers ook heel geschikt om daar zelf een hapje te eten. Veel van de meubels zijn gemaakt van hout. Het interieur heeft weinig poespas en er heerst een hele relaxte sfeer. Naast de toonbank staan er weckpotten met gedroogde bonen en peulvruchten, duurzaamheid vinden ze belangrijk. Maar er wordt je niks opgedrongen. Het belangrijkste is dat je hier lekker en gezond, voor weinig geld kan eten.

VERS foto 3

Prijs: €7,50 voor een dagschotel
wanneer: maandag t/m vrijdag
Adres: stationsweg 41
Website: Vers eten en drinken

Restaurant Stoer

Vlakbij het station vind je deze fijne plek. Voor maar ? euro kan je hier terecht. Samen wat eten of juist alleen, want op een plek als deze heb je niet per se gezelschap nodig om het gezellig te hebben. Stoer is trouwens niet zomaar een restaurant, het is een officiële leerwerkplek. Dat betekent dat jongeren met problemen hier een kans krijgen om werkervaring op te doen. Door het werken in de horeca krijgen ze weer een ritme en leren ze een vak. Waarna ze door kunnen stromen naar een vaste baan.

STOER foto 1

Prijs: €8,75 voor een daghap
Wanneer: maandag t/m vrijdag
Adres: Stationsweg 78-F
Info: website restaurant Stoer

Stadskaffee Laurens

Eten in een voormalig politiebureau? Dat kan, op de hoek van het kerkplein vind je namelijk Stadskaffee Laurens. Van buiten een mooi gebouw om te zien en binnen stelt het zeker niet teleur! De hoge plafonds en mooie inrichting maken het een ideale plek voor een avondje uit. En dat elke donderdag voor maar €9,50, Geinig voor weinig noemen ze het zelf.

Stadskaffee-5

Prijs: €9,50
Wanneer: Elke donderdag
Adres: Kerkplein 9
Info: website Stadskaffee Laurens

Portofino 

Pizza of pasta kun je natuurlijk op veel verschillende plekken in Alkmaar eten, maar zeker niet overal onder een tientje. Persoonlijke favoriet is dan zeker Portofino, door kwaliteit, prijs, personeel en locatie. Hier vind je op de vaste kaart verschillende pizza’s en pasta’s die je voor minder dan 10 euro kunt bestellen. Zo heb je al een pizza Margherita voor €7,-. Dus zelfs met een drankje erbij kan je al voor een tientje uit eten.

reastaurant-portofino-10

Prijs: < €10,-
Wanneer: maandag t/m vrijdag
Adres: de Mient 5
Info: website Portofino

 Alkmaars Koffiehuis

Het Koffiehuis is een soort mix tussen een kroeg en een gezellige huiskamer. Waar van alles wordt georganiseerd, van spelletjesavonden, bierproeverijen en live muziek. En elke donderdag ben je er dus ook welkom voor een daghap. Ideaal voor als je daarna nog wat inkopen moet doen tijdens de koopavond of als je gewoon lekker een hapje wilt eten buiten de deur.

koffiehuis foto

Prijs: tussen de €4,- en €9,- voor een daghap
Wanneer: elke donderdag
Waar: Gedempte Nieuwesloot 42
Info: website Alkmaars Koffiehuis

Par Hasard

Ook een patatje scoor je op veel verschillende plekken en zeker overal onder een tientje. Voor de favoriet hier grijpen we graag even terug op de Shuffle Friettest en verwijzen we je hier dan ook graag door naar de winnaar Par Hasard. Kies bijvoorbeeld voor frites zuurvlees met een draadjesvleeskroket en blijf ruim onder het budget van 10 euro.

Par Hasard winnaar Alkmaarse Friettest 2019

Prijs: < €10,-
Wanneer: maandag t/m vrijdag
Adres: Laat 179
Info: Website Par Hasard 

Uiteraard noemen we hier niet alle mogelijke opties, maar is dit een selectie gemaakt op basis van onze persoonlijke ervaringen. Hebben we nu echt iets gemist? Laat het ons weten en dan gaan we dat zeker uitproberen.

Eet smakelijk!

View Comments (2)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online