Aan het lezen
Flitsbezorgen in Alkmaar

Flitsbezorgen in Alkmaar

Avatar foto

Geen nieuw fenomeen in Alkmaar maar wel nieuw voor Alkmaar. Binnen enkele minuten een paar gewone boodschappen voor de deur: Geen moeite. Helemaal geen enkele moeite. Een kwestie van vraag en aanbod. Dat aanbod zit wel goed: Een digitaal ingewikkeld proces en een aantal bezorgers op de fiets. Hoe zit dat dan met onze vraag?

Sociale media is inmiddels behoorlijk voorspelbaar. Na een aantal berichten over de komst van de flitsbezorger en de inrichting van de darkstore wandelt de reclame de telefoon in. Geen enkel probleem want bij de sociale media moet de schoorsteen roken. Dat daar wel erg veel rook uit komt is overigens een ander vraagstuk. Fascinerend is echter de hoeveelheid lezers van die reclame die de moeite neemt te reageren op zo’n post.

Meningen

Bij één van de aankondigingen van de flitsbezorger schreef een Alkmaarse lezer: ‘Het is een kutbedrijf’. Een duidelijke mening. De volgende Alkmaarse lezer schreef: ‘Dit gaat nooit wat worden’. En de volgende Alkmaarse lezer schreef: ‘Ze hebben een hond van een vriend van mij doodgereden en het is kutbedrijf’. Deze lezers laten mij achter met veel vragen. Bestaan deze lezers echt of zijn het de trollen van de flitsbezorger? Hebben die lezers echt niets anders te doen? Want als je graag schrijft zien we je liever bij Shuffle. Wat heeft het doodrijden van een hond te maken met de komst van een bedrijf in Alkmaar? Kreeg die vriend een bosje bloemen bezorgd en is de bezorging van dat bosje bloemen wel helemaal goed gegaan?

Genoegens van ons leven

Van de afdwaling terug naar de werkelijke gebruikers. De vraag. Zonder vraag geen aanbod, althans dat is economisch niet zo heel lang houdbaar. De tijd zal leren of Alkmaar de juiste plek is voor deze vorm van consumptie. Meerdere gemeentes in Nederland proberen de flitsbezorgers in de wielen te rijden; in proeftuin Alkmaar zal dit waarschijnlijk niet gebeuren. Eten en drinken zijn simpelweg de genoegens van ons leven. Zet daar een aantal valkuilen omheen en we lopen daar lachend in. De verleiding is nu zó groot om de snelle trek of dorst op te lossen. Uiteraard is het kopen van een pak melk wel een keertje handig. Het gaat in dit geval veelal om fastfood, drank en toetjes. Dat is altijd “te weinig” in huis. We kunnen in Alkmaar nu heel makkelijk onbeperkt bestellen en meer kopen dan nodig. Matig zijn is geen onderdeel van dit feestje. Matig zijn is helemaal niet meer boeiend. Ondanks de eenvoudige verleiding; vergeet niet dat je soms moeite moet doen.

Ps. Shuffle harkt met dit artikel geen financiën binnen afkomstig uit het oneindige marketingbudget van de flitsbezorger.

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online