Aan het lezen
Ga stemmen!

Ga stemmen!

Avatar foto

Eens kijken, op 21 maart aanstaande zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland en dus ook in Alkmaar. Via meerdere kanalen is het mogelijk informatie te krijgen waar de politieke partijen in Alkmaar voor staan. Over het algemeen heb ik wel een idee maar hoe zit het ook al weer?

De makkelijkste manier om te zoeken is uiteraard YouTube. Al snel is een filmpje te zien met allerlei figuren tijdens het Politiek Café in Klunder. Dit filmpje heeft 206 weergaven, beetje sneu. Andere filmpjes zijn er ook, die hebben minder dan 100 weergaven. Het zegt voldoende over de interesse tot nu toe. De filmpjes duren overigens meer dan een half uur, dus laat maar zitten.

Gelukkig ligt het Alkmaars Nieuwsblad nog op tafel en tussen de zettertjes staat de rubriek “Wat zeggen de partijen in hun verkiezingsprogramma’s”. We hebben 14 lijsten, te beginnen met OPA. Zij vinden dat Alkmaarders te vaak oplopen tegen een doolhof van regels, we moeten werken met gezond verstandoplossingen. Welkom in de bureaucratie OPA, lang niet iedereen heeft gezond verstand en daar hebben we regels voor. De PvdA dan, die zet zich in om meer echte banen te realiseren. Een aantal mensen heeft dus geen echte baan op dit moment? Wat zijn dat voor soort banen? Vreemd, snel door naar de VVD. De westelijke ring moet ook gewoon viaducten krijgen om eerder thuis te zijn. Je kunt ook iets eerder uit bed gaan, geen viaduct voor nodig. CDA wil graag onderzoek doen naar een seniorvriendelijke stad. Prima allemaal, de senioren moeten gewoon veel vaker de portemonnee trekken. Op naar de D66 dat staat voor het allerbeste onderwijs op onze basisscholen. Is in dat idee nog wel een plek voor juf Ank? Volgens Groenlinks is Alkmaar nog lang niet klaar voor de toekomst. Wanneer is een stad dat dan wel? Nooit toch? Leefbaar Alkmaar richt zich op de wijze van besteding van beschikbare gelden, tja welke gemeente voert geen financieel wanbeleid? Tijd voor SPA, een seniorenpartij die zich gaat inzetten voor gebruik van drones. Ze gaan met hun tijd mee! De DPA heeft democratie verheven. Iedere dag een referendum en jouw eigen mening ventileren. Heerlijk. BAS gaat vervolgens verder met het plaatsen van een vlaggenmast op de Kooimeerrotonde. Dat missen we daar inderdaad echt. DENK Alkmaar maakt zich hard voor meer gratis, meer minimaregelingen en meer kredieten. Uit welke potjes moet dat allemaal gaan komen? Pvi is er voor iedereen, wat fijn. Ze willen een mooie IKEA. Lekker 24 balletjes eten met de Gemeenteraad. De ChristenUnie geeft aan dat het leven draait om meer dan geld en bezit. Is dat zo? Wat dan nog meer? Afsluiter van de lijsten is de Partij voor de Dieren. Een beter klimaat begint in Alkmaar. Lekker voor dier en mens.

Ondanks de soms bizarre en onhaalbare idealen ben ik blij dat een hoop mensen zich al dan niet vrijwillig inzetten voor de stad Alkmaar en haar omstreken. We zijn nu eenmaal niet uit hetzelfde hout gesneden en hebben verschillende meningen en idealen. Zo lang we daar lekker over kunnen polderen en iedereen het comfortabel kunnen maken zonder discriminatie op wat voor soort wijze dan ook, kunnen we weer een aantal jaren vooruit. Stem voor jouw idealen aanstaande 21 maart 2018, zelfs als je denkt dat het geen enkel nut heeft.

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online