Aan het lezen
Geen kerststress in de keuken

Geen kerststress in de keuken

Een makkelijk, stressvrij, gezond en feestelijk gerechtje voor kerst of wat voor etentje dan ook

Deze editie van Shuffle is geen speciale kersteditie, maar het valt wel heel mooi rond dezelfde tijd. Ik laat mij dus inspireren door de kerstsferen en maak een kerstig recept. Wat jouw gedachte bij kerst-eten is, weet ik natuurlijk niet precies. Maar over het algemeen wordt er met kerst veel gegeten: veel vet, vlees en dat soort ongein. Lekker vet is natuurlijk ook vet lekker. Maar hoe voelen we ons na deze gezellige dagen? Bluhhhhhh!!! Precies, alsof we te veel gegeten, te veel gedronken en niet bewogen hebben. Dat komt ook doordat velen van ons kerst niet twee, maar soms wel vijf keer vieren. En dan ook nog al die reuzeleuke borrels… Reden genoeg voor een gezond en makkelijk recept, zo rond de feestdagen!

Daar waar gegeten wordt, wordt ook gekookt. Dat doen we vaak samen of we nemen allemaal een gerecht mee. Het is fijn om de kerst-stress een beetje te verdelen en te voorkomen. Dus laten we onze bijdrage aan het eten een beetje simpel en gezond houden. Dit is het recept voor een lekkere salade, die het prima als voorgerecht doet. Een salade met winterse bietjes en gerookte zalm. Als je het als voorgerecht mee wilt nemen, kun je alle onderdelen makkelijk thuis voorbereiden en ter plekke mooi op een bordje leggen. Leef je uit!

Salade met bietjes en zalm

Ingrediënten (4 personen):
4 gekookte bietjes
Jonge sla blaadjes
100 gram biologische gerookte zalmplakken
4 radijsjes
1 appel
Verse dille
5 el olijfolie
3 el rode wijnazijn
Peper en zeezout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de bietjes in ongeveer 8 partjes. Meng er 2 eetlepels olijfolie door, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met peper en zeezout. Bak ze ongeveer 20 minuten en schep ze halverwege een keer om.

Ondertussen snijd je de radijsjes in mooie, hele dunne plakjes. Snijd van een halve appel lucifers, door eerst dunne plakjes af te snijden en die daarna in reepjes te snijden.

Maak een simpele dressing van de azijn en de rest van de olijfolie met een beetje peper en zout.
Maak nu een mooi bord op, met een dun laagje sla onderop, leg er dan wat afgekoelde bietjes tussen. Snijd vervolgens de zalm in reepjes en leg ze bijvoorbeeld opgerold tussen de slablaadjes. Leg hier en daar een plakje radijs en stukje appel op en tussen. Besprenkel het met de dressing en strooi er nog een paar dille-topjes overheen. Geniet van jouw stress- en schuldvrije kerstsalade!

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online