Aan het lezen
Geld verdienen met Airbnb voor Alkmaar

Geld verdienen met Airbnb voor Alkmaar

Avatar foto
Geld verdienen met Airbnb voor Alkmaar

Mocht je bij de kop denken, há een eenvoudige uitleg hoe ik makkelijk geld kan gaan verdienen met Airbnb, dan moet ik je teleurstellen. Graag verwijs ik je naar de site, of één van de andere verhuursites en dan ga je je weg wel vinden. Als je vervolgens geld gaat verdienen met tijdelijke verhuur dan ben je wat mij betreft gewoon goed bezig. Je laat een toerist die je zelf hebt uitgekozen een paar nachten in jouw bed slapen terwijl je zelf op vakantie bent. Kom je terug dan was de vakantie iets minder duur. Wellicht slaap je tijdens jouw vakantie ook in een Airbnb.

Tekst: Vincent Verburg

Naïef

Beetje naïef ben ik. Waarom niet gewoon constant toeristen in jouw huis? Levert makkelijk € 100 per nacht op. Toeristenbelasting? Nou laat maar zitten. De bank? Die weet van niets. Belast inkomen? Daar heeft de wetgever niet eens wetgeving voor opgesteld. De buren? Die hebben een grote bek en een kind; dat maakt pas lawaai. Hotels die lopen te zeuren? Get a life want de platformeconomie is de nieuwe basis, zij zoeken maar klanten op een nieuwe manier. Woning onttrekken aan de woningvoorraad? Voldoende plek in Den Helder dus ga lekker daar wonen.

Fenomeen

Zo gaat het wat mij betreft altijd met de gemiddelde mens; valt er meer geld te verdienen dan komt het ego op hogere trede te staan. Boeiend wat de rest vindt, ik verdien geld. Voorbeelden kennen we allemaal. Neem Barcelona, daar is het redelijk uit de hand gelopen. Onze plaatselijke politieke broeders van BAS hebben zich ook druk gemaakt. BAS wijst naar Amsterdam voor de gevolgen en noemt Airbnb een fenomeen, ofwel een opmerkelijke gebeurtenis. Wijzen naar Amsterdam daar kan ik mij in vinden, maar een fenomeen?

Wat mij betreft is de platformeconomie een écht fenomeen. Transparantie bieden in markten die ondoorzichtig zijn, eenvoud creëren en vervolgens het mogelijk maken zelf een (beetje) geld bij te verdienen. Dus laat dat los, verandering is onderdeel van ons leven en vandaag de dag gaat het rap.

Terug naar BAS en nota ‘Verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord’. Ondanks de gras-is-groen art. 42-vragen van BAS geeft de gemeenteraad van Alkmaar aan: niets aan de hand, doorlopen maar. Even voor de duidelijkheid, in Alkmaar zijn géén grenzen gesteld voor het inzetten van tijdelijke verhuur. De grenzen die je zelf mag benaderen is o.a. omgang met de bank als zijnde hypotheeknemer, die moet officieel toestemming geven. Huur je? Check het huurcontract, want daar staan bepalingen in die zeggen dat tijdelijke verhuur niet helemaal de bedoeling is.

Afdragen

De gemeenteraad van Alkmaar had zich het makkelijk kunnen maken en de wijze van omgang zoals Amsterdam dat heeft aangepakt deels moeten kopiëren wat mij betreft. Laat het aantal toegestane dagen van tijdelijke verhuur in het midden en zorg voor het innen van toeristenbelasting. De toeristenbelasting breng je als tijdelijke verhuurder bovenop je prijs. De toeristenbelasting kun je op deze wijze dan wel missen. Mocht je nu al tijdelijke verhuur aanbieden? Draag de toeristenbelasting af en zorg een beetje voor Alkmaar.

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online