Aan het lezen
Nieuw in Alkmaar: bierwalhalla The Scrapyard

Nieuw in Alkmaar: bierwalhalla The Scrapyard

The Scrapyard in Alkmaar © Annemieke Augustus

Anders dan de naam ‘The Scrapyard’ doet vermoeden, is het proeflokaal van Brouwerij de Moersleutel juist geen puinhoop. Eerder een parel die uit puin ontstaat! Op het terrein naast HAL25 wordt een bierwalhalla gebouwd, waar je niet alleen kan genieten van de bieren van de Moersleutel, maar ook van goed bier van bevriende brouwerijen en de gastvrijheid van horecatijger en bierdeskundige Rick. Op zaterdag 13 juli zal de Grand Opening van The Scrapyard plaatsvinden: een feest met muziek, lekker eten en natuurlijk heel erg goed bier!

Tekst: Annemieke Augustus
Foto’s: Rianne Kole & Dennis Makes Pictures (Trips.Beer)

20 tapkranen

Toen HAL25 een horecavergunning kreeg van de Gemeente Alkmaar kwam er ineens 1500 vierkante meter terras beschikbaar om uit te baten. Samen met de Moersleutel en Rick ontstond het idee voor een bierhotspot; een plek waar iedereen kan genieten van bier. De Broeikas is verplaatst en heeft een bar gekregen met maar liefst 20 tapkranen. Uit 10 van die tapkranen stroomt bier van Brouwerij de Moersleutel, uit die andere 10 stroomt bier van bevriende brouwerijen.

The Scrapyard Alkmaar Moersteutel © Dennismakespictures
© Dennis Makes Pictures

Zo is er een totaalassortiment van bierstijlen en dus voor ieder wat wils. En voor de niet-bierdrinker is er wijn, fris of een glas water verkrijgbaar. De menukaart is compleet met wat snaaiwerk en mocht je echt grote trek krijgen dan mag je dat gewoon laten bezorgen.

Bierwalhalla

Het proeflokaal gaat dienen als verbindende factor op het terrein. Zo is nu al het FABLAB aanwezig, maar straks zal ook het Plantenasiel hier neerstrijken en wordt er door HAL25 gebouwd aan een stadsresort met een heuse hot tub. Een biertje drinken in de hot tub, dat kan dus binnenkort! Ook zal Hal25 steeds vaker een buitenprogramma organiseren. Zo is er 27 juli een openluchtbioscoop.

© Dennis Makes Pictures

The Scrapyard wordt het bierwalhalla; het plan is om meerdere keren per maand een bierig evenement plaats te laten vinden. Zo zullen er diverse tap-take-overs zijn, waarbij een andere brouwerij de tapkranen overneemt. Op de agenda voor een tap-take-over staan tot nu toe Central Waters uit de Verenigde Staten, Beyond the Pale Brewing Company uit Canada en uit Nederland brouwerij Frontaal en Oersoep. Ook zullen er proeverijen plaatsvinden, themadagen en bierfestivals. Tipje van de sluier: Zwarte Zondag. Alleen maar zwarte bieren: Schwarzbier, Russian Imperial Stout, Black IPA, etc.

Grand Opening op zaterdag 13 juli

Zaterdag 13 juli is de Grand Opening van proeflokaal The Scrapyard. Vanaf 13 uur is iedereen welkom op het terrein aan de Pettemerstraatweg. Natuurlijk zal er veel bier zijn, waaronder een paar exclusieve barrel-aged bieren. Ook verkrijgbaar deze dag is de Moersleutel-burger met ui gesmoord in Smeerolie (het bier). Er is eten en live muziek. Alle tapkranen zullen die dag in gebruik zijn en dus kan je kiezen uit een breed assortiment aan bieren.

© Dennis Makes Pictures

Ook aan de allerkleinsten is gedacht! Het terrein is groot genoeg om lekker rond te rennen, maar er is ook speelgoed aanwezig en een enorme zandbak.

The Scapyard Alkmaar © Rianne Kole
© Rianne Kole

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Ga dan zeker even langs. Het festival is tot 23.00 uur te bezoeken. Locatie: Pettemerstraat 11 in Alkmaar. Toegang is gratis.

Lees ook: De Alkmaarse Friettest 2019

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online