Aan het lezen
De Alkmaarse hamburgertest

De Alkmaarse hamburgertest

Avatar foto

Ik heb bij een aantal eetgelegenheden in Alkmaar hamburgers voor jullie getest. Alle eetgelegenheden wisten ook, voor het uitserveren van de hamburgers, dat ik dit aan het doen was. Maar goed, wat is een goede burger? Een burger moet stevig, grof, sappig en vet genoeg (25%) zijn. Een knapperig broodje is een ‘must’ en verder zijn we benieuwd wat de verschillende tenten er voor de rest van bakken, of grillen.

En nee, dit artikel is niet gesponsord.


Vers, eten & drinken – The Salsaburger met kaas

De goedkoopste uit de test én biologisch. De burger heeft een grove structuur en is sappig. Het broodje is knapperig. Door de verrassende salsa is een saus niet nodig. De kaas valt helemaal weg door de sterke smaken en kan daarom beter weggelaten worden. Een goede cheddar zou hier beter bij passen. Het is geen complete maaltijd en voor de prijs van €5,50 mag je dat ook niet verwachten. Een heerlijke lunchburger. Cijfer; 8, met name door de uitstekende prijs – kwaliteitverhouding.

Cijfer: 8


De Binnenkomer – Big Bang burger van rundvlees

Een stevige en sappige burger met een lekkere ‘bite’ door de jalapeño peper. De combinatie met de cajunmayonaise maakt het smaakvol, ondanks dat er geen extra smaakmaker als bacon of kaas bij zit. Het broodje werd snel ‘soppig’. Deze had wat langer gegrild kunnen worden. Voor €12,50 krijg je  een complete maaltijd geserveerd met patat en een salade.

Cijfer: 7,5


De Koning, eten en drinken – Runderhamburger ‘De Koning’

Een echte mannenburger! De geur van de BBQ, door de Josper grill, komt je tegemoet als hij geserveerd wordt. De BBQ-smaak wordt versterkt door de bacon, al had deze nog iets langer gegrild kunnen worden. De burger is goed van formaat en gewicht in verhouding met de prijs van €12,50. Hij is stevig en toch zeer sappig. Ook hier een te jonge kaas die geen toegevoegde waarde heeft. Het advies hiervoor is een cheddar te gebruiken. De cocktailsaus geeft een extra ‘bite’. Met de juiste kaas was een hoger cijfer op zijn plaats.

Cijfer: 8+


1480 Foodbar – Kalfshamburger

De enige kalfsburger. De burger is stevig en heeft een fijne structuur en is bijna te droog door het gebruik van kalfsvlees. De smaak van het gehele broodje is verrassend lekker door de combinatie van bladgroenten en de uiencompote. De burger moet gezocht worden tussen diezelfde groenten. De smaak van de burger zelf is niet gewaagd of ‘stoer’, wat je zou verwachten. Dit is eerder een goede ‘ladies’ lunchburger. De prijs is met €13,50 aan de hoge kant.

Cijfer: 6.5


Mojo’s Alkmaar – Beefburger

De grootste burger uit de test, voor de prijs van €15,00 (met patat erbij). De burger is zeer fijn van structuur. Hij is wel sappig maar niet goed van smaak en doet denken aan een fabrieksburger uit de diepvries. De ui is gefrituurd in een korstje, waardoor je deze niet proeft. Dat is jammer. De paprikachutney en de harissamayonaise maken nog iets goed.

Cijfer: 5

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online