Aan het lezen
Hoe volkstuin-vereniging ATV de Rekere verse groente inzamelt voor Voedselbank Alkmaar

Hoe volkstuin-vereniging ATV de Rekere verse groente inzamelt voor Voedselbank Alkmaar

Iedereen heeft op een bepaald moment in zijn leven op wat voor manier hulp nodig. Zo zijn er op dit moment 368 mensen die gebruik maken van de Voedselbank in Alkmaar. Mensen die zelf te weinig geld over houden om voldoende boodschappen te kunnen doen. Nu is Amateur Tuinders Vereniging de Rekere een mooi initiatief gestart die deelnemers van Voedselbank Alkmaar van verse groente voorziet. Een initiatief geboren uit een goed hart. 

Geschreven door: Maxime Zippora

Hoe is dit initiatief ontstaan?

Wanneer je een eigen moestuin hebt, dan gebeurt het vaak dat je niet maar drie courgettes oogst, maar wel twintig achter elkaar. Nadat je deze verwerkt hebt in een pasta, een pannenkoek en er soep van hebt gemaakt begint vaak het weggeven. Irene Scholten, oprichtster van dit initiatief, kon daar wel wat mee. Zij riep medetuinders van de Rekere op om hun groentes aan de Voedselbank te schenken.

ATV de Rekere moestuinen

Een moestuin voor de voedselbank

Noor: “Vorig jaar stond er een tuin leeg op ons terrein en daar hebben wij nu een productietuin voor de voedselbank van gemaakt. Dat betekent dat alles wat wij op dat stukje grond telen voor de Voedselbank is bestemd. Wij telen daar nu 5 verschillende groentes. De gedachte dat je wat af staat aan mensen die het goed kunnen gebruiken geeft mij een goed gevoel.”

“Mochten mensen elders een moestuin hebben, dan kunnen zij ook groentes die zij over hebben aan ons te doneren of rechtstreeks aan de voedselbank”

Inzamelpunt op de moestuin van ATV de Rekere

Wil iedereen wel bietjes of koolraap eten?

De Voedselbank is erg blij met de gedoneerde groentes. En om zeker te weten dat de groentes worden gegeten, mogen de klanten van de Voedselbank zelf kiezen welke groente ze mee nemen. En bij vergeten groentes zoals koolraap wordt er ook een recept bijgevoegd.

Wat als je nou geen moestuin hebt en wel wilt bijdragen aan de Voedselbank?

Er is van alles mogelijk, je zou levensmiddelen of geld kunnen doneren. Maar ook oproepkrachten zijn welkom. Je wordt dan op een lijst gezet met mensen die ze kunnen inschakelen als ze om handjes verlegen zitten. Lees vooral meer op: Voedselbank Alkmaar

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online