Aan het lezen
Hoe KadeCasper in Ierland zijn twin stranger vond

Hoe KadeCasper in Ierland zijn twin stranger vond

Avatar foto

De Ierse Niamh Geaney sloot met twee vrienden een weddenschap. Zij won en vond in no time haar dubbelganger. Sterker nog, twee zelfs! De ontmoeting met ‘twin stranger’ numero due, de Italiaanse Luisa, leidde tot een letterlijk tranentrekkend filmpje, wat ook het Nederlandse nieuws haalde. Hun prachtige perziktoetjes gingen viral en omdat ze iedereen zo’n ervaring gunnen, is er nu hun vind-je-dubbelganger-site. Niamhs vrienden zijn overigens nog steeds op zoek, dus check even, misschien ben jij het wel.

 

Check de site!

Nee, natuurlijk niet, denk je dan. Hoe groot is die kans nou? Minimaal, zou je zeggen. Maar onze eigen Alkmaarse KadeCasper, die we sinds het eerste seizoen van ons Stadsstrand massaal in ons hart hebben gesloten, overkwam het zomaar. Onverwachts, op vakantie in, uitgerekend Ierland. Hij liet dit weten op Facebook en de 339 likes brachten mij op een ochtend voor openingstijd naar het Stadsstrand om Caspers verhaal te horen.

“Met mijn vriendin zat ik op de bovenverdieping van de Roundy Bar in Cork te wachten op mijn schoonzus en haar vriend. Verbaasd keken ze me aan toen ze de trap op kwamen. “Huh, we hebben je toch net beneden al gedag gezegd?” Het wordt een soort welles-nietes, we raken helemaal een beetje geagiteerd. Ik besluit om even naar buiten te gaan voor een sigaretje en loop licht nieuwsgierig naar beneden.”

“Ik sta buiten, letterlijk even uit te blazen. Aan het einde van de muur waar de pub zijn naam aan dankt, zie ik een jongen steeds om de ‘ronde hoek’ naar me kijken. Als een soort flirten checken we elkaar een beetje uit, alleen voelde dit heel awkward. Zijn vriend merkt dat hij afgeleid is en kijkt ook mijn kant uit. Op het moment dat hij door heeft waar zijn mate naar kijkt, klinkt keihard ‘WTF!!!’ over het terras.”

“Na die ontdekking moesten we steeds naast elkaar gaan staan en wilden mensen foto’s maken. Zelf vonden we het vooral heel raar, we hebben eigenlijk geen woord met elkaar gewisseld. Het is namelijk heel onwerkelijk om ‘jezelf’ zo ineens te zien. We raakten er bijna een beetje geïrriteerd van, wat je ook wel terug ziet op die foto. Het voelt bijna alsof je je individualiteit een beetje kwijtraakt omdat iemand er echt net zo uitziet als jij. Automatisch ga je ook meteen op zoek naar verschillen. Maar dat betekent natuurlijk vooral dat je heel erg op elkaar lijkt, anders doe je dat niet.”

 

“Achteraf vraag ik me nog wel af of we in nog meer dingen op elkaar lijken en hoe het zou zijn als we samen een avondje zouden stappen. Maar we hebben dus bijna niet met elkaar gesproken en ik weet alleen dat hij Tommy heet. Ik heb hem niet eens op Facebook ofzo. Psychologisch gebeurt er ook echt iets met je als zoiets je plotseling overkomt. Ik ben me ook af gaan vragen of mensen zichzelf zouden herkennen in een groep mensen als ze van buitenaf zouden kijken.”

“Zien anderen ons net zoals we onszelf zien in de spiegel, of in ons hoofd? Voor het mooie zou ik eigenlijk nog eens moeten kijken of ik hem terug kan vinden, Tommy uit Cork. Dan kunnen we nog eens verder uitzoeken of we nog meer overeenkomsten hebben. Of verschillen, zoals zijn dorky hair bijvoorbeeld, haha.”

 

In Ierland had Casper weinig internetverbinding, en iedere keer dat hij weer even op Facebook kon, schoot het aantal likes op zijn twin stranger-foto met 80 omhoog. Dat wij Alkmaarders dit verhaal zo massaal liketen, komt vast door het bizarre toeval, maar ook vooral omdat we mensen als Casper zo waarderen in Alkmaar. Initiatieven als Stadsstrand de Kade, en ik vind dat ik als gastredacteur daar Shuffle ook aan mag toevoegen, maken van ons uit de kluiten gewassen boerendorp steeds meer een heuse stad. Dus, Alkmaar, doe je best! Ga bier drinken in de Roundy Bar, neem de foto mee en herenig Tommy en Casper. Shuffle daagt je uit!

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online