Aan het lezen
‘De ICT? Is dat niet voor mannen in pak?’

‘De ICT? Is dat niet voor mannen in pak?’

IT Alkmaar Event Hester Laptop

Door één van mijn collega’s van Shuffle werd ik getipt over het IT=Alkmaar Event: “Echt wat voor jou!”

“Ik duik er even in,” mailde ik haar, omdat ik niet wist of ik dat zelf ook echt iets voor mij vond. Door mijn duik in de ICT kwam ik erachter dat deze wereld veel breder en minder voor mannen in pak is dan ik dacht. Dus inmiddels helemaal enthousiast en nieuwsgierig over hoe dit evenement, ook voor mij, misschien een volgende stap naar een leuke baan of nieuwe freelance klus zou kunnen zijn.

Tekst: Hester Ozinga

IT=Alkmaar Event 2019

Het IT=Alkmaar Event geeft je de mogelijkheid om lekker ongedwongen kennis te maken met negen verschillende Alkmaarse bedrijven in de ICT-sector. Daarnaast zijn er toffe sprekers om naar te luisteren, interessante workshops te volgen en lekkere drankjes te drinken tijdens het netwerken. Misschien toch ook iets voor jou? Lees anders even mee, misschien kan ik je aansteken met mijn enthousiasme!

Sportieve sprekers

Ik lees op de website van het IT=Alkmaar Event dat voormalig topschaatser en wielrenner (nu NOS-verslaggever) Herbert Dijkstra komt spreken. Hiermee hebben ze in ieder geval meteen mijn aandacht. Verder komt hockeycoach Maarten Stenvers een workshop geven over het creëren van een winnersmentaliteit. Ook dat klinkt heel tof, maar vooral omdat ik iets met sport heb. Nog steeds is mij niet helemaal duidelijk wat ik op een IT-event zou moeten.

Bezoekers op het IT=Alkmaar Event

Beetje ervaring met WordPress enzo…

Voor mijn eigen website vind ik het heerlijk om net zo lang in een bestaand WordPress templates te wroeten totdat ik iets heb opgelost wat niet naar mijn zin is aan de voorkant. Ik kan zelf geen code schrijven en ik ben ook geen developer. Eigenlijk doe ik maar wat en vind ik het vooral leuk als het lukt. Ook mijn betrokkenheid bij het ontwikkelen van diverse nieuwe websites koppel ik niet direct aan de ICT. Ik vulde in die projecten vaak als verbindende factor het ‘gat’ op tussen de opdrachtgever en het bureau waar de website werd gebouwd. Wat mij betreft is dat een kwestie van heel logisch nadenken, de juiste mensen op de juiste plek in het project zetten en heel goed communiceren.

Ook voor (online) marketeers en PR tijgers

Als ik met Jolanda (programmamaker van het evenement) aan de telefoon hang over het IT=Alkmaar Event wordt ineens duidelijk dat ik het bij het verkeerde eind heb. De ICT-bedrijven die gezamenlijk IT=Alkmaar vormen zijn ook gewoon op zoek naar marketeers en pr-tijgers, projectmanagers en sales-mensen. Dus zelfs met een beetje ervaring en een gezonde affiniteit met de mogelijkheden van het internet, biedt deze sector mogelijkheden. En heel veel leuke openstaande functies!

Mijn laatste vooroordeel over de mannen in strakke pakken wordt door één van de vacatureteksten nog even hard uit de weg geruimd: “Wil jij werken op sokken of met slippers aan? Geen punt!” Klinkt goed toch?!

Tot 13 november?

Dus … tot 13 november in de Meent? Je kunt je aanmelden via de website van IT=Alkmaar Vanaf 16 oktober staat het hele schema met workshops online en is het mogelijk om je in te schrijven voor de verschillende onderdelen.

View Comments (2)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online