Aan het lezen
IT=Alkmaar: dé plek voor IT’ers

IT=Alkmaar: dé plek voor IT’ers

Avatar foto
Cyso - IT=Alkmaar

Wist je dat onze stad barst van de IT-banen? Voor wie denkt dat het alleen in Amsterdam gebeurt, heeft het mooi mis. Twijfel je over je carrière of denk je aan een switch? Dan liggen in de Alkmaarse IT-wereld hartstikke veel kansen voor je. Shuffle sprak met Sven Visser, die samen met Paul Bankert en Tjebbe de Winter, eigenaar en oprichter van IT-bedrijf Cyso is. Hij zette onlangs met andere bedrijven in de stad IT=Alkmaar op. Doel: de Alkmaarse IT-wereld in de kijker spelen. Sven: “We zijn niet zichtbaar genoeg. Werk zat, maar mensen tekort. Dat kan anders.”

Tekst: Dionne Pekel

Tijdens zijn studententijd in Amsterdam richtte Sven, samen met vrienden Paul en Tjebbe, Cyso op. Zo hielpen de heren bedrijven met computerproblemen. De studievrienden bleken een goed team en zo groeide Cyso uit tot een succesvol bedrijf met inmiddels tientallen werknemers. Omdat deze Alkmaarse IT-boys de file naar Amsterdam zat werden, besloten zij hun bedrijf in hun eigen woonplaats te vestigen, Alkmaar dus.

Inmiddels beslaat Cyso twee locaties in de stad en de zaken gaan goed. Wat Cyso doet? “Als je de online activiteiten van een organisatie vergelijkt met het bouwen van een huis, dan zorgen wij dat het huis er komt en overeind blijft staan. Hoe je het huis verder wilt inrichten en hoe je dit precies wilt vormgeven, daarvoor moet je bij een andere partij zijn. Wij bouwen geen websites, maar zorgen dat jouw website of andere online omgeving veilig in de lucht blijft.”, legt Sven in duidelijke en vriendelijke Jip en Janneke taal uit.

“Werk zat, maar mensen tekort”

Hoe is het eigenlijk gesteld met onze IT-wereld? “In tegenstelling tot het buitenland, zie je in Nederland heel veel individuele bedrijfjes. Allemaal eenlingen. Nederland loopt aardig voorop, dus het gaat best goed. Ook in onze stad zie je de afgelopen jaren een toename in IT-banen. Alleen die plekken blijken heel lastig te vullen. We kunnen geen mensen vinden.” Hoe komt dat? “We zijn niet zichtbaar genoeg”, antwoordt Sven resoluut.

IT=Alkmaar: dé plek voor IT’ers uit de stad en daarbuiten

Zo werd IT=Alkmaar geboren, een samenwerking tussen verschillende bedrijven in de stad. Naast Cyso doen ook o.a. bedrijven als Create, Triple, Bluedesk en Snelstart mee. “Samen kijken wij hoe wij de Alkmaarse IT-wereld meer zichtbaar kunnen maken. Op onze website vind je o.a. de laatste IT-vacatures en nieuws. Daarnaast richten wij ons op het organiseren van events.”

Onlangs werd een tech-event georganiseerd, waar je gratis naartoe kon om workshops en lezingen te volgen. Sven: “We proberen een kijkje in onze keuken te geven, dus we gaan ook bij een aantal samenwerkende bedrijven meet-ups organiseren zodat je niet alleen wat leert, maar ook meteen een kijkje in het bedrijf krijgt. We hopen hiermee nieuwe mensen enthousiast te maken en naar ons toe te trekken.”

Dat de Alkmaarse IT-marketing echt ‘aan’ is, bewijst deze video. Eerlijk is eerlijk, hij is slick!

https://www.facebook.com/ITisAlkmaar/videos/274856116483937/

Van tech-event en meet-ups tot hackathon

Komen er meer events? “Jazeker, zo gaan we op 7 december de grootste hackathon binnen Alkmaar voor studenten organiseren. In verschillende teams werk je samen aan een opdracht die je binnen 12 uur afgerond moeten hebben. Wie wint, mag een traineeship volgen bij een van de meewerkende bedrijven”, aldus Sven. Meedoen aan de Hackathon? Er zijn nog plekken. Inschrijven kan hier.

Nieuwsgierig naar IT=Akmaar en de komende events? Bezoek de website of volg IT=Alkmaar op Facebook.

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online