Aan het lezen
Kamer 1

Kamer 1

Een hostel is voor backpackers en globetrotters. Een jeugdherberg voor de arme student die het gewend is te leven met de troep van anderen. Iemand die misschien wel een fetisj heeft voor vieze luchtjes en dit graag deelt met zijn medemens. Het zijn over het algemeen wel sociale kuddedieren die graag spelen met andere wilde diertjes in de grote mensenwereld. 

Geschreven door Rick Akkerman tijdens de Shuffle Schrijfmarathon 2019

Afgelopen weekend dompelden wij van Shuffle magazine ook eens onder in de wereld van de moderne jeugdherberg tijdens de marathon der marathons, namelijk de Shuffle SchrijfMarathon.

Een event van de bovenste plank die veelal flink wordt misgeslagen. Vijfendertig uitverkorenen waar ik er één van was en mij dus mocht prijzen als ontzettende bofkont, kan ik u melden. In de vooraankondiging stond geschreven dat het een weekend vol workshops, inspiratiebezoeken en gezelligheid zou zijn en dat voor een bijdrage van vijfendertig euro. De dieren zouden op vaste tijden worden gevoerd en ze mochten in kuddes bij elkaar komen in de lectuurbak die ook wel de bibliotheek heet. Om inspiratie op te doen wilden ze kijken hoe de beestjes reageerden in een tiny house, of ze konden communiceren met een asielzoeker en werden voor de leeuwen gegooid in een steegje waar schaars geklede vrouwen voor de ramen stonden. Dit alles in het nummer 1 hostel van de wereldstad Alkmaar!

Iedereen moest op vrijdag om 17:30 aanvangen en kreeg een kamer toegewezen waar ze de kuddes in stopten. Ik zat in nummer 1, nummer 1! Dat kon niet anders dan een top weekend worden!

Ik was ingedeeld met kamerdieren Shanna, het gewillige hoestpaardje, Pieter de drachtige lama en Ema de Bosnische apenkop. Ik voelde mij meteen op mijn gemak want ik had ze al eens in het wild zien lopen en vond het interessante dieren waar ik wel meer van wilde weten. Ik installeerde mezelf en nam de kudde onder mijn hoede maar constateerde al snel dat ze uitgedroogd waren en daarom besloot ik ze mee te nemen naar de bar om ze een mengsel van hop, gerst, graan en water te geven. Hier reageerden ze gelukkig goed op en andere kuddes sloten zich snel aan. Al snel moesten de dieren uitgelaten worden, wat ik als echte herder geen probleem vond. De avond vorderde maar ik merkte dat ze vreemde geluiden gingen maken die ik niet kon plaatsen. Een vreemde gewaarwording.

Eenmaal teruggekomen in het hostel kreeg ik te maken met de term omgepleurd, er lagen namelijk al dieren in vreemde houdingen en Shanna het hoestpaardje was door haar hoefjes heen gezakt. Ik besloot om nog een kleine test te doen om te kijken hoe mijn kudde zou reageren op mijn kleurbekenning en kwam uit de kast. De dieren schaterden! Een geslaagde test met mooie resultaten. De kudde was moe en voldaan en we telden nog wat schaapjes. Ze mochten niet te lang rusten, want ze moesten de volgende ochtend alweer vroeg uit de veren om gezamenlijk te vreten. Het viel mij op dat sommige dieren uit andere kuddes er toch fysiek veel beter voorstonden dan de mijne. Nou ja, ik maakte er maar het beste van en hoopte toch nog op een goede afloop.

Alle aanwezige dieren werden in kuddes verspreid in de krochten van Alkmaar om allerlei testen te doorstaan. Het was af en toe wel zielig om te zien hoe bepaalde dieren moeite hadden zich staande te houden. Naarmate de dag vorderde leefden ze toch weer op gelukkig. Het beest was weer los toen er een of andere gek het woord bier riep. Gevaarlijk en niet nodig!
Ik kon de kudde niet meer houden en moest ze begeleiden naar de zogeheten nachtkastelein, deze was van mening dat er meer gedronken moest worden, terwijl ik hem met klem had gevraagd de dieren niet te voederen. Al snel reageerde Ema de Boschnise apenkop op de muziek die klonk en maakte ritmische stuiptrekkingen. Meerdere dieren sloten zich aan en voordat ik het wist was ik het overzicht kwijt. Nadat ook de nachtkastelein niets meer kon betekenen is de kudde gelukkig zelfstandig teruggelopen naar de herberg om lekker onder de wol te kruipen. Tot mijn verbazing had Pieter de drachtige lama met zijn voorpoot zijn eigen riem losgemaakt, vrij ongebruikelijk. Het is een wonder dat iedereen heelhuids is aangekomen en ik kon gerust de deur achter mij sluiten.

Rick schreef bovenstaand artikel en maakte de o.a. ook de foto’s voor de pagina: De helden van de marathon.

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online