Aan het lezen
Kimberley tekent portretten tijdens Internationale Vrouwendag Festival

Kimberley tekent portretten tijdens Internationale Vrouwendag Festival

Avatar foto

Tijdens het Internationale Vrouwendag Festival georganiseerd door Womanlink stond dit jaar het thema man/vrouw solidariteit centraal. Want voor totale gelijkheid is het belangrijk dat iedereen zich inzet. Op de markt in podium Victorie tekende onze eigen Kimberley tekende daarom in enkele minuten een aantal bezoekers na. Zodat Dionne en Maxime aan bezoekers vragen konden stellen. Hier volgen een aantal van deze portretten.

Annabelle (20)

Levensmotto:
“Ik heb nooit mijn middelbare schooldiploma gehaald, ik werd zo ongelukkig van school dat was echt niks voor mij”. Daarom ben ik een jaar geleden mijn eigen vintage winkel in Alkmaar begonnen. 2.0 handpickedvintage. Mijn motto is dan ook: doe wat je leuk vind!
Zelf vind ik het niet zo eng om een risico te nemen. Ik zou nog liever failliet gaan, dan dat ik over 10 jaar nog hetzelfde doe.

Nina (26)

Levensmotto:
Doen wat goed voelt. Ga af op je ‘gut-feeling’, je onderbuikgevoel.
prekken gevoerd, over bijvoorbeeld politiek en seksualiteit. Dat maakt dit event uniek!

Over Internationale Vrouwendag Festival:
De organisatie (Linda & Nathalie) hebben het echt heel goed gedaan. Het is divers en laagdrempelig. Ook heb ik met mensen al hele diepe gesprekken gevoerd, over bijvoorbeeld politiek en seksualiteit. Dat maakt dit event uniek!

Nanda (46)

Levensmotto:
Leven is het meervoud van lef. Gewoon doen, gaan!

Over thema gender emancipatie:
Ik vind het belangrijk dat iedereen in zijn eigen kracht durft te staan, kan doen waar hij goed in is en dat we dat van elkaar accepteren.

Inge
Levensmotto:
Houd het simpel

Over Internationale Vrouwendag Festival:
Leuk! Was nog nooit in Victorie geweest. Daarnaast vind ik het erg leuk dat Shuffle aanwezig is. Dat voegt iets extra’s toe.

Dennis
Over het festival:
Ik vind het erg leuk. Mooi om te zien dat er ook mannen komen.

Karin (26)

Levensmotto:
Leef iedere dag alsof het je laatste is.

Over Gender emancipatie:
Ik voel heel erg dat dit speelt en dat het goed is om hier aandacht aan te geven. Ik merk in mijn omgeving dat er soms nog best wel ‘ouderwets’ over gedacht wordt. Als vrouw loop ik wel eens tegen intimidatie op straat aan. Sommigen mensen reageren dan: ach discriminatie en intimidatie dat bestaat in Nederland helemaal  niet meer. Nou het is zeker nog wel aanwezig!

Micky 10

Over het festival:
Hij dacht eerst dat het niet zo leuk zou zijn. “maar ik vind het wel heel leuk!”

Sophie 35

Levensmotto:
Als je ergens in gelooft en je werkt er hard voor, dan kan je alles bereiken wat je wilt.

Over Womanlink festival: wat een prachtige openingsdans, heel inspirerend. Verder is er veel te doen en zie ik ook veel bekenden uit Alkmaar

Elsbeth (67)

Levensmotto:
Niet is onmogelijk tot alles bewezen is.

Over thema gender emancipatie:
Ik ben absoluut voor gelijkheid. Dat zit er bij van huis uit helemaal in. Ik heb geleerd dat jezelf moet kunnen onderhouden en het goed is om onafhankelijk te zijn. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: accepteer dat iedereen anders is. Probeer je grenzen te verleggen. Probeer dingen uit. Daar word je een rijker mens van.

Kimberley heeft hier in ranzendsnel tempo portretten getekend. Wil je nou meer werk van haar zien of heb je een opdracht voor haar. Neem dan hier een kijkje.

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online