Aan het lezen
KUUB in beweging: Creatieve Bootcamp (gratis workshops)

KUUB in beweging: Creatieve Bootcamp (gratis workshops)

Op 5 mei zal Festival KUUB aftrappen met de Creatieve Bootcamp. Een week (5 t/m 9 mei) waarin je jezelf tijdens verschillende workshops creatief in beweging zet! Samen met creatieve makers ga je tijdens workshops, zowel online als offline, aan de slag om een tof eindproduct neer te zetten. Het thema beweging komt letterlijk en figuurlijk terug in de workshops door disciplines te combineren, al wandelend kunst te maken of sport en cultuur te verbinden.

De Creatieve Bootcamp zal uit zes verschillende workshops bestaan die allemaal helemaal gratis zijn. Daarnaast houden we rekening de corona maatregelen. De workshops die niet online zijn, zijn allemaal buiten, in kleine groepjes en de 1.5 meter afstand wordt natuurlijk gewaarborgd. Benieuwd naar de workshops? Hieronder een sneak peak.

Route pour Route, woensdag 5 mei 14:00 uur tot 17:00 uur
‘De route als kunstwerk!’. De publieke ruimte hangt vol met aanwijzingen, borden die de weg wijzen, ons overtuigen een regel te volgen, of bewegen een product te kopen. In Route pour Route bepaal jij waar je pijl naar wijst! Geef je hier gratis op! Of check www.festivalkuub.nl voor meer info.

Poëziewandeling donderdag 6 mei 19:30 uur tot 21:00 uur
Soms is het makkelijker om aanwijzingen te geven dan de weg te vragen. Door middel van inspiratie-opdrachten schrijf je korte gedichten met aanwijzingen om de poëzie in jezelf en in het alledaagse te vinden. Meebewegen? Geef je hier op! Of check www.festivalkuub.nl voor meer info.

Muziek zit in jezelf vrijdag 7 mei 19:30 uur tot 21:00 uurDaag jezelf muzikaal uit met Bertje Doperwtje! Alkmaars bekendste straatmuzikant zet de muzikant in jezelf in beweging. De workshop is voor iedereen die het leuk vindt om te zingen, ervaring ongewenst! Geef je hier op voor de workshop! Of check www.festivalkuub.nl voor meer info.

Choreografeer je leven, zaterdag 8 mei 10:00 uur tot 11:30 uurTijdens deze online compositie workshop gaan we een choreografie maken met als inspiratiebron je eigen (woon)kamer. Om te voorkomen dat de muren op je afkomen, gaan we daarom deze (woon)kamer met andere ogen bekijken. Deze workshop wordt gegeven door Stichting Dans+ en is voor iedereen: alle leeftijden, beperking of geen beperking en alle niveaus. Opgeven doe je hier. Of check www.festivalkuub.nl voor meer info.

3D Street painting, zaterdag 8 mei 10:00 uur tot 17:00 uurJe hebt ze vast wel een keer voorbij zien komen: van die gave 3D-tekeningen waarbij het net lijkt alsof je in een ravijn valt. Altijd al zelf zo’n kunstwerk willen maken? Dan ben je bij de KUUB 3D street painting workshop aan het goede adres. Meld je hier gratis aan en gaan samen met Kunstenares Maureen aan de slag!Of check www.festivalkuub.nl voor meer info.

Can you longboard dance?, 8 mei 13:00 uur tot 17:00 uur
Tijdens de workshop “Longboard dancing” leer je tricks die je doet op je board waarbij je plank niet van de grond komt. Wat longboard dancing zo leuk maakt? Er zijn geen regels! Samen met Tim door Alkmaar bewegen? Geef je hier op! Of check www.festivalkuub.nl voor meer info.’

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online