Aan het lezen
Let there be HOOP – Kunst in tijden van corona!

Let there be HOOP – Kunst in tijden van corona!

En toen was er HOOP! Een hoop toiletpapier dat níet in de schappen ligt en een hoop grapjes daarover. Nu ook: HOOP gevende Kunst. Wel 200 stuks. Da’s dus een hele hoop. Toiletpapier is door schaarste niet duurder geworden, maar kunstenaar Gerben Hermanus heeft de waarde ervan wél weten te vermeerderen.

Hoe dan?

Gerben Hermanus, Alkmaarse kunstenaar, heeft van één volle wc-rol de 200 vellen losgescheurd (dat zat er precies op!) en van het lege kartonnen kokertje de stempel met het woord HOOP gemaakt. Die stempel heeft hij gebruikt om de 200 vellen te bedrukken en zo is HOOP ontstaan; 200 kunstwerkjes die straks bij 200 mensen aan de muur hangen en zeggen: Hou hoop! Leuk hè? 

Foto maakproces HOOP
Dit illustreert hoe kunstenaar Gerben aan de slag ging met de 200 vellen toiletpapier.

Gerben, wat hoop (heb je ‘m?) je te bereiken?

Dat mensen beseffen dat ruzie om een pak toiletpapier of hamsteren echt niet nodig is, dat er geen schaarste is en dat we goede hoop met elkaar moeten houden! Of je nu thuis zit te werken, of hard aan het werk bent in de zorg of ander kritisch beroep, we hopen met z’n allen op betere tijden. Het is een hele gekke situatie waar we in zitten. We zullen echt creatief met de maatregelen van deze coronacrisis om moeten gaan en op elkaar moeten letten. 

Hamsterééén!

Ik ga er so-wie-so een kopen als souvenir aan deze onwerkelijke, saaie, soms zelfs beangstigende tijd én om Gerben te supporten natuurlijk. Ik hoop dat jij dat ook doet! Het kunstwerk heeft een oplage van (maar) 200 stuks en je kunt het bestellen door een mailtje te sturen naar: info@gerbenhermanus.nl.

Vermeld in de e-mail je postadres en telefoonnummer voor het Tikkie. Voor maar €5,- incl verzendkosten krijg je een velletje HOOP thuis. We hebben geen idee hoe lang de post er in tijden van corona erover doet, maar let’s HOOP dat het goedkomt. Vast wel, toch? 

HOOP 127 van 200 – Gerben Hermanus (Alkmaar, maart 2020 – de coronacrisis)

Een echte ‘Hermanus’

Gerben is een van de paradijsvogels die Alkmaar rijk is. Beeldend kunstenaar die woont en werkt in Alkmaar. Hij studeerde aan het Sandberg Instituut in Amsterdam en maakt tekeningen, grafiek en (taal) performances. Gerben is nauw betrokken bij het Grafisch Atelier Alkmaar, Hal25 en is docent Beeldend voor jongerencursussen bij Artiance. Ik kan erg genieten van Gerben op Insta. Wil jij dat ook? Volg hem dan hier. Deel dit artikel om Gerben te helpen in no-time geen HOOP meer te hebben. Eh… 😉 

Hermanus himself
View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online