Aan het lezen
6x met de boot aanmeren en dineren in Alkmaar

6x met de boot aanmeren en dineren in Alkmaar

Met de boot aanmeren en dineren in Alkmaar Foto Hester Ozinga

De zomer komt er weer aan en dat betekent lekker bootje varen in Alkmaar! De bruggen in de stad zijn wel extreem laag, maar als je doorvaarhoogte niet meer is dan 1,10 meter, kun je met af en toe goed bukken alle kleine grachtjes op en de stad vanaf het water bewonderen. Speciaal voor alle bootjesvaarders hebben we een tof overzicht gemaakt van waar je kunt aanmeren en dineren in Alkmaar!

Tekst: Hester Ozinga

Oesters halen bij de Turfmarkt

De Turfmarkt is een ideale locatie om aan te meren en lekker aan tafel te dineren. Daarnaast is het ook mogelijk om diverse bittergarnituren, broodjes of zelfs oesters mee te nemen de boot op! Er is vanalles mogelijk, dus ben je aan het varen in Alkmaar en heb je trek dan is de Turfmarkt een hele fijne plek!

Bestel een Shared Dining Menu bij Stadsstrand De Kade

Bij Stadsstrand De Kade aan de Noorderkade kun je prima aanleggen om even de benen te strekken en een hapje te eten. Bij het stadsstrand vind je een uitgebreide menukaart met zomerse lekkernijen, maar je kunt hier ook een BBQ huren en zelf eten meenemen (of laten verzorgen). Daarnaast hebben ze dit seizoen voor het eerst een Shared Dining Menu, dit kun je reserveren vanaf twee personen. Dit menu bestaat uit diverse kleine gerechten zoals een soepje, een kip of vegan wrap, gamba’s, bietensalade, maiskolf en lekkere broodjes met aïoli, muhamarra & hummus voor maar € 15,- per persoon. Wij zouden wel weten waar we gingen eten!

Bestel een picknickmand bij Kowalski

Bij coffee bar en comfort store Kowalski aan het Fnidsen in Alkmaar kun je terecht voor een heerlijke kop koffie, maar ook voor een zoete of hartige picknick voor in de boot. Er hangt nog geen bel maar je kunt hier voor de deur aanleggen en binnen bestellen. De picknick van Kowalski is te bestellen vanaf twee personen (€12,50) of vier personen (€ 17,50). Kowalski is alleen overdag geopend.

Bierbel De Koning Platte Stenen Brug Foto Hester Ozinga

Vanuit je boot bellen voor bier

Als cadeautje van gasten kreeg De Koning een paar jaar geleden een bierbel voor naast de Platte Stenen Brug. Vooral in de zomer is de bel favoriet, laat één van de medewerksters mij weten als ik vraag of je met die bel alleen bij De Koning kunt bestellen: “Soms liggen ze echt in een rij langs de kade te wachten, superleuk! Dus neem hem maar mee voor in jullie artikel.” Bij deze!

Waterkant Alkmaar langs het Noordhollandsch Kanaal

Wanneer je de drukte van de stad even zat bent is de Waterkant Alkmaar je ideale bestemming. Op een klein stukje varen vanaf het centrum van Alkmaar vind je het voormalige pand van Rijkswaterstaat. Hierin heeft de  Stadskantine haar doorstart gemaakt als Waterkant Alkmaar. Er zijn in de exporuimte doorlopend exposities van uiteenlopende kunstenaars, makers en ambachtslieden. Met een heerlijk terras aan het water en in de zon is het hier goed toeven! In de middag verzorgt de keuken een eenvoudige lunch en ’s avonds kun je een pasta van de dag of een salade eten.

IJs scoren op de Mient

De bootbel van IJssalon de Mient is misschien wel de meest bekende bestemming van Alkmaarse bootjesvaarders. Wanneer je de bootbel luidt komt één van de medewerkers naar de kade om je bestelling op te nemen. Behalve sterke drank kun je alles van de kaart bestellen om mee te nemen. IJs in bakjes, hoorntjes, ijscoupes in meeneembekers, coffee-to-go of warme chocolademelk met slagroom als je er ’s avonds nog op uittrekt voor een boottochtje.

Ontbreekt er een locatie in ons lijstje die we echt niet over mogen slaan op ons volgende vaartochtje door de stad? Laat het ons hier weten!

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online