Aan het lezen
Niet twijfelen maar stemmen

Niet twijfelen maar stemmen

Avatar foto

Tag nu meteen iemand waar jij van weet dat hij of zij twijfelt over stemmen. Over überhaupt gaan stemmen op 14, 15 of 16 maart óf over op welke partij. Het gaat ons bij Shuffle niet om die stem want dat is uiteraard een eigen unieke keuze. Het gaat om het gebruik van die stem.

Het is niet makkelijk en misschien ook helemaal niet leuk, politiek. “Doen alsof dat op dit moment belangrijker dan ooit is, is erg overdreven.” Dat zijn niet mijn woorden maar de woorden van onze burgemeester Anja Schouten, die haar functie zeer goed uitoefent. Onze Alkmaarse politiek golft mee met de huidige ontwikkelingen en die zijn voortdurend aan verandering onderhevig.

Een ontwikkeling die wat mij betreft al jaren aan ons onderbewustzijn eet is IK. Ja wat heeft dit nu met stemmen te maken? Simpel, die IK-bril moet even af. Na het stemmen mag je die IK-bril weer opzetten en verdergaan met optimalisering van jezelf. Bij het stemmen gaat het over Alkmaar. Zoals altijd in het leven zal hier in Alkmaar tegenwind zijn, in het stemlokaal kunnen we als bewoners van Alkmaar de koers aangeven. Daarna zal de tijd het ons leren.

Voormalig apotheker Cornelis Willem Bruinvis (1829-1922) beschouwde Alkmaar als zijn ‘liefste plek op aarde’. Geen afbraak maar opbouw, dat is waar hij voor stond. Het leverde hem zelf niet méér op. Dat is ook zo met stemmen. Stem omdat dat dat juist is, ongeacht of dat dat direct voor je IK iets oplevert in Alkmaar.

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online