Aan het lezen
Papadag

Papadag

Avatar foto

De aanstaande moeder krijgt alle aandacht en dat is logisch. De aanstaande vader krijgt dat niet en doet alsof hij de aanstaande verandering snapt en heel veel zin heeft in de aanstaande verandering. ‘Wij zijn zwanger lalalaa’. Technisch overigens niet mogelijk.. op papadag volgt de bezinning.

In de regel word je niet wakker en is het papadag. Je hebt een draai gegeven aan het leven, ervaring, seks, carrière, reizen en feesten. Het woord ego daar had je nog nooit van gehoord. Want een ego dat was je, met de nadruk op wás. Met steun van moeder natuur (het komt echt niet allemaal aanwaaien), brokkelt in slechts 9 maanden het ego af naar een simpele zandvlakte. Na die 9 maanden krijg je nog wat hulp hier en daar. Vervolgens heb je ouderschapsverlof of bijvoorbeeld een aantal uur minder op de loonstrook.

 

Wakker worden

Vroeger was je blij dat het donderdag was, want dan was het bijna vrijdag. Nu is het opeens papadag, een woord waarvan vrienden de rillingen krijgen omdat ze niet moeten denken aan een kind. Rillingen heb je nu ook, want na een paar uur slapen in aaneengesloten blokken van ongeveer 2 uur wil je net starten met ontbijten. Lief zoals je bent heb je eerst het ontbijt klaargemaakt voor je vrouw die net vertrokken is. Helaas eerst een luier verschonen, de geur zegt al genoeg. Vervolgens kom je er nét te laat achter dat de schoonmaakdoekjes op zijn terwijl alles al is doorgelopen. Je loopt snel naar de badkamer en je ziet in de spiegel dat je je eigen kleren ook in de wasmachine kan gooien. Geen tijd om te zuchten.

Anderhalf uur later start je dan eindelijk met het ontbijt naast een schoon kind. Vervolgens sta je een half uur te klooien om je kind gereed te maken voor een frisse wandeling. Op net iets te snel weggaan rust een vloek, want dan vergeet je iets en heb je daar onderweg spijt van. Vandaag heb je ook spijt. Wandelend op het Ritsevoort sliep je kind best goed en koos je er voor even rustig een espresso te drinken. Je mobiel brandt al uren in je zak dus mooi even de tijd om te kijken of de wereld wel door kan draaien zonder jouw bereik. Je groet een andere papa, zoals motorrijders dat doen en gaat even rustig zitten.

De geur is echter niet de geur van de gemalen bonen maar van je kind. Op de toilet merk je dat wederom alles is doorgelekt. Waar je spijt van hebt is dat je geen luiers hebt meegenomen. Gelukkig zet je de schaamte opzij en vraag je aan de papa die je net hebt gegroet of je een luier mag lenen terwijl de overige klandizie zich af vraagt waar die penetrante lucht nu opeens vandaan komt.

 

Bezinning

Tijdens het wandelen volgt de bezinning, geniet je van jouw slapende kind en neem je de rest van de dag een beetje door. Eenmaal thuis start de achtbaan weer en de volgende dag wandel je weer binnen bij je werk en vraag je je af, wat is nu beter? Gister of vandaag?

 

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online