Aan het lezen
Beleef de jaren 80 in Podium Victorie met Paul Young, Sister Sledge, Marc Almond en Kim Wilde!

Beleef de jaren 80 in Podium Victorie met Paul Young, Sister Sledge, Marc Almond en Kim Wilde!

Avatar foto
Kim Wilde

De jaren 80 liggen decennia achter ons en nog altijd wordt er om ons heen om de haverklap met liefde over gesproken. Wat maakte die 80’s ook alweer zo interessant en fascinerend? Het was de tijd van de opkomst van de computer, die in 1982 door het gezaghebbende Time Magazine gekscherend werd verkozen tot Man of the Year. De eerste mobiele telefoon werd geïntroduceerd, door Motorola. We hebben het over 1983 – 36 jaar geleden inderdaad.

Tekst: Pieter Visscher

MTV, dat toen nog een muziekzender was, werd groot. Het betekende dat de videoclip steeds belangrijker werd. Grote artiesten wereldwijd verzamelden zich en haalden als Band Aid geld op om de hongersnood in Ethiopië het hoofd te bieden. Het AIDS-virus verspreidde zich, want lang niet alles ging goed natuurlijk. Grimmigheid ontkom je niet aan. Er ontplofte een spaceshuttle en muziekgod John Lennon werd vermoord. Opbeurend: de Berlijnse Muur viel en het Nederlands voetbalelftal is Europees kampioen in 1988. De zweem van magie die nog altijd rond de roemruchte jaren 80 hangt, wordt het sterkst gevangen door de muziek die toen werd gemaakt. David Bowie, The Police, Michael Jackson, Depeche Mode, U2, Prince en Madonna veroverden de wereld.

Spraakmakend

Soft Cell werd groot.  Het liftte mee op de door elektronica gedomineerde new wave. En laat de belangrijkste helft van Soft Cell, Marc Almond, nou naar Alkmaar komen om die fantastische jaren 80 te laten herleven. En niet alleen hij, want podium Victorie staat in 2019 veel vaker in het teken van het spraakmakende decennium. Veel van de artiesten die groot waren in de eighties treden nog altijd op. Zo reizen onder anderen Paul Young, Sister Sledge en Kim Wilde af naar Alkmaar. En laten we The Dire Straits Experience niet vergeten. De formatie rond voormalig Dire Straits-bandlid Chris White zette Carré in vuur en vlam en gaat dat kunstje ook in Victorie flikken.

Paul Young

Laten we die 80’s-grootheden die naar state-of-the-art-poppodium Victorie afreizen stuk voor stuk eens onder de loep nemen. Paul Young trapt af vrijdag 19 april en beter kun je je weekeinde niet beginnen. Young scoorde in de eerste helft van de jaren 80 wereldhits met nummers als Wherever I Lay My Hat (That’s My Home),  Come Back And Stay, Love Of The Common People, Love Will Tear Us Apart en Everytime You Go Away. Young neemt een formidabele band mee naar Alkmaar. Koop hier je kaartje.

Sister Sledge

Wat ook geldt voor Sister Sledge, dat vrijdag 21 juni de boel op stelten komt zetten in de kaasstad. Begin je weekend opnieuw swingend. He’s The Greatest Dancer, We Are Family en Lost In Music kondigden in 1979 feitelijk de jaren 80 aan. Sister Sledge denderde door met He’s Just A Runaway en All American Girls. Wedden dat Debbie Sledge tussen de nummers door gezellig in het Nederlands communiceert? Ze is getrouwd met een Nederlander en was woonachtig in Gelderland. Verlies je in de muziek van de zussen! Koop hier je kaartje.

Marc Almond

Marc Almond brengt zondag 13 oktober in Victorie niet alleen solohits als I Feel Love, Tears Run Rings en The Days Of Pearly Spencer ten gehore, hij verblijdt zijn publiek ook met de grootste krakers van Soft Cell, zoals het lied met misschien wel het allermooiste refrein in de muziekgeschiedenis: Say Hello, Wave Goodbye en natúúrlijk het onverwoestbare Tainted Love.  Koop hier je kaartje.

marc almond

Kim Wilde

Wie er in november 2017 bij was in het stijf uitverkochte Victorie was na afloop dolenthousiast en iedereen was het er wel over eens dat Kim Wilde naar meer smaakte. Twee jaar later, op zondag 17 november 2019 komt de ongekroonde koningin van de jaren 80 andermaal naar Victorie. Dus gooi die heupen weer heerlijk los op hits als Kids In America, Cambodia, Never Trust A Stranger, You Keep Me Hangin’ On en View From A Bridge. Start of eindig je welverdiende weekend dus swingend in Victorie. Koop hier je kaartje.

The Dire Straits Experience

Waar The Dire Straits Experience donderdag 28 november die enorme rits aan hits de revue laat passeren, onder de bezielende leiding dus van voormalig bandlid Chris White. Hij verzamelde een band om zich heen om diep voor te buigen. Stuk voor stuk musici die hun sporen verdienden in de muziekwereld, samenwerkend met de allergrootsten: Mick Jagger, Paul McCartney en David Bowie bijvoorbeeld. The Dire Straits Experience is de afgelopen jaren bedolven onder juichende kritieken. Raak betoverd door een band waar de kwaliteit werkelijk vanaf spat. Brothers in arms! Koop hier je kaartje.

Benieuwd naar meer?
Check hier het hele programma van Podium Victorie in Alkmaar.

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online