Aan het lezen
Punk is springlevend!

Punk is springlevend!

Het is even zoeken naar een relatief stille plek op festival Alkmaars Eigenste om de punkband Anti_matter te interviewen. We belanden uiteindelijk in een koude hoek van de binnenparkeerplaats van Koel310. Ze komen recht uit hun energieke optreden. Daar zitten ze dan in hun shirts. Ik ril, maar hen lijkt het niet te deren.

Ze zijn lekker bezig: hun eerste EP ‘Underscore’ is gerealeased op Spotify, iTunes, Deezer en hun lyric videos verschijnen al op Youtube, zodat je ongegeneerd kunt meebléren en grunten met de Nederlandstalige nummers.

Was punk niet dood dan?

Sommigen zien in de band een teken dat de haast mythische goeie ouwe tijd van de underground scene van Parkhof en de Raad in Alkmaar terugkomt. Maar Floris, Bram en Renze moeten er niet veel van hebben; ‘We willen punk niet ’terugbrengen’. Het is toevallig dat we dit soort muziek maken en in Alkmaar wonen. Bovendien is het geen standaard punk ofzo, het heeft ook andere invloeden.’

Later op het festival kom ik ze buiten in het bushokje tegen. Zanger/bassist Floris vertelt hoe hij ooit de metalplaten van zijn oudere broer kreeg, die hij jarenlang heeft grijsgedraaid. Daarna kwamen er Bad Religion en NOFX bij. Drummer Bram en gitarist/zanger Renze poseren ook nog even met hun favoriete groente: Bram Broccoli.

Hoewel het nummer Fuck Facebook! anders doet vermoeden, is Facebook ’toch wel handig om dingen voor je band te regelen enzo’. Dus volg ze maar gewoon op Facebook, Instagram, en Youtube.

En kan iemand even 1000 man publiek voor die jongens regelen? Ze zijn niet ambitieus hoor, ze staan gewoon te springen.

Bekijk voor het volledige interview de vlog:

 

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online