Aan het lezen
Puur ontsnappingsenthousiasme in Escaperoom Alkmaar

Puur ontsnappingsenthousiasme in Escaperoom Alkmaar

Avatar foto

We kunnen wel zeggen dat Escaperoom Alkmaar werkelijk als een speer gaat. Niet verwonderlijk natuurlijk want wie er is geweest, loopt over van opwinding. Ja, opeens waren ze daar, die zogenaamde escaperooms en schoten ze wereldwijd ook als paddenstoelen uit de grond. Escaperoom Alkmaar, aan Hamsterkoog 3f, verwelkomde inmiddels tegen de 90.000 bezoekers. Die verspreidden zich in groepsverband over zeven kamers, waaronder twee battlerooms. Escaperoom Alkmaar is inmiddels uitgegroeid van tweemansbedrijf naar een onderneming met 12 man personeel, met een capaciteit van 52 personen per uur. Van 34 m2 naar maar liefst 1100 m2. Escaperooms zijn heter dan heet en die in Alkmaar in het bijzonder.

Tekst: Pieter Visscher

Daar staan we dan, aan de Hamsterkoog, met een leuk aantal redactieleden van Shuffle. Er is enthousiasme, bevlogenheid. Je voelt aan alles dat er wat interessants gaat gebeuren en dat we voor een ware uitdaging staan: ontsnappen uit een ruimte waarin je bent ‘opgesloten’,  door gebruik te maken van aanwijzingen die je ter plekke krijgt. Een enkeling gaat nog snel even naar het toilet. Gezonde spanning? Zonder twijfel.

We worden opgedeeld in een tweetal groepen en zijn klaar voor een uur ontsnappingsplezier. De schrijver van dit artikel wordt met vier anderen opgesloten in The Wizard School, waar de geest van Harry Potter rondwaart. Aan alle kanten proef je het mysterie dat ons wacht en de uitdaging die we zijn aangegaan. Want een uitdaging is het geworden.

Het ontsnappingspercentage voor The Wizard School is 46 procent en dat geeft de moeilijkheidsgraad van de kamer duidelijk aan. We gaan op zoek naar foto’s uit het jaarboek van de school en dat is geen sinecure. Na amper overleg bij elke aanwijzing komen we steeds een stapje verder. De ruimte piept en kraakt net zoals menige hersenpan. Vergeet dat cryptogram in de Volkskrant van zaterdag en ga de strijd aan met jezelf in een escaperoom. Het is opwindender, zo blijkt. Puur ontsnappingsenthousiasme maakt zich van ons meester.

Er zijn opdrachten die voor aanwijzingen gaan zorgen en lang niet alles dringt in een keer tot ons door. Daarom is het fijn dat we hulp krijgen vanuit de controlekamer van Escaperoom Alkmaar, waar we hints krijgen ingefluisterd die naar de uiteindelijke ontsnapping moeten leiden. We juichen inwendig wanneer we steeds dichter bij een escape-climax komen. Uiteindelijk blijkt de tijd onze grootste vijand en behoren we tot de 54 procent die het uiteindelijk niet is gelukt te ontsnappen. Daar wegen de lol en de wél gelukte opdrachten zonder meer tegenop.  We zitten nog niet in de barruimte van Esaperoom Alkmaar of er is al iemand die zegt: “Wanneer gaan we weer?”

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online