Aan het lezen
Recepten Shuffle Kookt #1

Recepten Shuffle Kookt #1

Tijdens de eerste Shuffle Kookt editie won chefkok Menno van Shanna de eerste prijs. Hieronder vind je de recepten waarmee hij won, zodat jij thuis ook de chefkok kunt uithangen. Succes!

De meerkoet

Ingrediënten:
meerkoet
200ml Sancti Adelberti Dubbel
3 el perenstroop
ganzenvet alternatief

Bereiding:
Laat de meerkoet goed op kamertemperatuur komen.
Meng ondertussen 200ml Sancti Adelberti Dubbel met 3 el perenstroop in een pan, aan de kook brengen en op laag vuur tot minimaal de helft reduceren.
De meerkoet zouten en dichtschroeien in ganzenvet. Vervolgens even op de lavagril garen. Bij elkaar niet meer dan 4 minuten.
Een paar eetlepels saus op een bord gieten en de meerkoet er tegenaan leggen. Tot slot nog een beetje gemalen zwarte peper over de meerkoet.

Spruitjescréme

Ingrediënten:
2 handen Spruitjes
paar eetlepels Hojiblanca olijfolie
peper en zout

Bereiding:
Spruitjes koken in flink zout water tot ze goed gaar zijn. Afgieten en een beetje kookvocht bewaren. Spruitjes in de blender en een paar eetlepels Hojiblanca olijfolie (oa. te koop bij de Jumbo). Indien het nog ” te droog” is, wat kookvocht toevoegen, net zolang totdat een mooie zalf van spruitjescréme ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout.

(Kan je nou niet aan meerkoet komen, dan is deze spruitjescréme eigenlijk lekker met elk soort vlees of zelf ook met vis.

De salade

Ingrediënten:
wortelpeterselie
regenboogpeen
gele biet
appel
scheutje appelbessensap
el perenstroop
el wholegrainmosterd
sneetje brood
Olie
Gerookt zeezout

Roodlof
winterpostelijn
plukje gerookt zeewier
geraspte geitenkaas

Bereiding:
Snijd de wortelpeterselie, regenboogpeen, gele biet en appels in dunne slierten. Maak een dressing van een scheutje appelbessensap, eetlepel perenstroop en een eetlepel wholegrainmosterd. De gesneden groenten/fruit hier een half uur in marineren.
Ondertussen croutons maken van een snee brood. Het brood ligt besprenkelen met olie en gerookt zeezout. Ongeveer 10 minuten op 180 graden.
Voor de opmaak: roodlofblaadjes even door de dressing halen in op een bord plaatsen. Hiero een handje winterpostelijn wat ook even door de dressing is gehaald, daarop de croutons en wat rasp van belegen geitenkaas. het geheel dakpansgewijs afdekken met de gemarineerde groente/fruit. Afmaken met plukje gerookt zeewier.

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online