Aan het lezen
Schermereiland

Schermereiland

Avatar foto

Virgilius van Tuil is een dwerg. Maar ik ben geen dwerg en ik ben van Miranda. Ik ben een beetje te dik.

Geschreven door Juliët Mulder-Bakker tijdens de Shuffle Schrijfmarathon 2019

De zon is lekker warm van achter het raam, waar ik goed het zicht heb over het Schermereiland. Als ik even mijn ogen opendoe, zie ik soms een bootje voorbijvaren. In het water zwemmen vissen en eigenlijk zou ik er wel eentje willen vangen om lekker op te eten, maar ik ben ook een beetje lui en het water is zo nat en koud aan mijn pootjes.

De te dikke kater van buurvrouw Janny loopt voorbij. Ik ben gelijk weer alert. Er wonen nog meer katten in de buurt, maar ik ben De Baas, dus dat moet ik wel even laten weten. Ik blaas, maar de te dikke kater hoort me niet eens. Mijn geblaas maakt blijkbaar zelfs geen indruk meer op de slome kat van hiernaast. Ik zucht en dommel weer in.

Een sleutel in het slot van de deur. Mijn baasje is thuis! Met een sprong ben ik van het aanrecht, want daar mag ik eigenlijk helemaal niet liggen. De deur staat nog open en ik sprint naar buiten. Kijken of ik de te dikke kater op stang kan jagen. Als ik die niet zie, besluit ik eens met het pontje mee te varen. Mag dat eigenlijk, als je een poes bent? Het pontje is best een stuk lopen. Als ik er eindelijk ben, komt hij net aan varen. Ik spring en plof neer op één van de bankjes. Voor ik het weet zijn we er al, ik had niet eens de tijd om even rustig een tukje te doen.

Aan De Andere Kant is het vol met auto’s, dat heb je op het eiland niet. Op het eiland zijn wel veel fietsers. Ik snap het nut niet erg van fietsen. Als ik goed mijn best doe, ga ik net zo hard als die fietsers, dus waarom zou je dan zo’n raar ding met twee wielen gebruiken? Ik heb zelfs víér pootjes en ik ga net zo snel. Ik ga gauw maar weer naar huis, auto’s zijn levensgevaarlijk zegt mijn baasje altijd.

In de keuken breekt Miranda een pilletje in tweeën en doet er een stukje leverworst omheen. De dokter had de kat nog maar een paar maanden gegeven. Dat was twee jaar geleden. Miranda is blij dat zij en Virgilius nog samen zijn en ze geniet van elke dag die daar nog bij komt.

Bekijk ook: De helden van de marathon 

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online