Aan het lezen
Senna Brammer (24): “Als je iets wilt, ga er dan helemaal voor!”

Senna Brammer (24): “Als je iets wilt, ga er dan helemaal voor!”

Senna Brammer. 24 jaar. Net afgestudeerd. Werkzaam als journalist voor het Noordhollands Dagblad.

Toen ik Senna voor het eerst ontmoette zei ze binnen 10 minuten: “Ik woon in Antwerpen en als je daar een keer naartoe wil, mag je altijd in mijn kamer logeren. Gewoon vragen, hoor!”

Dat omschrijft heel goed hoe Senna is. Lief en ook direct. Want als journalist kan ze natuurlijk ook kritisch zijn en gaat ze een discussie zeker niet uit de weg. Maar ze treedt de wereld altijd in met een open blik. En als je een van de gelukkigen bent die haar leert kennen, dan gunt ze je de wereld.

“Toen ik jong was wilde ik moeder, juf en prinses worden”

Ik vroeg Senna wat ze wilde worden toen ze jong was. Senna: “Moeder, juf en prinses. Want ja, dat zei iedereen. Toen ik de leeftijd kreeg om concreter over die vraag na te denken, wist ik diep van binnen wel dat mijn interesse bij journalistiek lag. Maar ik was ervan overtuigd dat het niet voor mij weggelegd zou zijn. Ik zat op het vmbo en ik kende weinig mensen die gestudeerd hadden. De docenten op school zeiden bijvoorbeeld: “Je zou de kappersopleiding wel kunnen doen.”

“Als ik verder nadacht over mijn toekomst, begon ik me al gauw af te zetten tegen het standaardplaatje. Ik zag mezelf later niet perse met een gezin inclusief kinderen in een rijtjeshuis. In het laatste jaar van het VMBO liet ik het ‘moeder, juf en prinses’-idee definitief achter me. Ik wilde maar één ding, en dat was de wereld over reizen.”

Journalistiek studeren

Senna begon daarna aan een vooropleiding van Defensie. En na het volgen van haar mbo-opleiding is ze gaan reizen. Senna: “Met een omweg ben ik toch eindelijk op de studie Journalistiek beland. Ondanks dat ik het spannend vond, ben ik 100% voor mijn studie gegaan. Het liefst nam ik elk extra vak op en ook buiten school probeerde ik actief mensen in het vak te ontmoeten en verhalen te schrijven. Mijn motivatie is altijd geweest dat je als journalist enige impact kan hebben.”

Ik vraag om een voorbeeld. Senna: “Als er beleid is dat mensen schaadt, dan kan een journalist dat onder de aandacht brengen. Mogelijk verandert er iets aan het beleid.”

De toekomst

“Ik hoop dat ik nog heel lang, heel veel mooie verhalen mag optekenen. Ondertussen veel sparen, want mijn beste vriendin en ik hebben grootse plannen in Noord-Spanje die we nog voor ons pensioen in de praktijk willen brengen. Maar daar kan ik verder niets over kwijt, want ik ben te bijgelovig en wil niets jinxen.”

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online