Aan het lezen
Shuffle ontstresst: Maxime ervaart lachmeditatie

Shuffle ontstresst: Maxime ervaart lachmeditatie

Door meer te lachen word je gezonder, blijer en krijg je meer energie. Want je gebruikt meer zuurstof, maakt het gelukshormoon endorfine aan en traint je buikspieren. Dat kan ik wel gebruiken en in het kader van onze rubriek Shuffle Ontstresst genoeg redenen om eens naar een workshop lachmeditatie van Ariana Wieseman in Centrum Wakker te gaan.

tekst: Maxime Zippora

Eenmaal op de fiets ga ik toch nog eens na waarom ik mij nou precies voor deze workshop heb opgegeven. Ik geloof zeker dat lachen goed voor je is, maar om nou met een groep onbekenden uit het niks te gaan lachen, dat ligt toch wel buiten mijn comfortzone. Maar de nieuwsgierigheid wint het van de onzekerheid, dus ik besluit er volledig voor te gaan.

Opwarmen met thee

We beginnen met een kopje thee en zo kan ik meteen de andere dames even leren kennen. Gelukkig zijn ze allemaal even vriendelijk. Nieuwsgierigheid is ook wat hen naar deze plek heeft gebracht. We beginnen met een aantal oefeningen om de lachspieren los te maken. Een beetje met de kaken heen en weer en wat met de armen zwaaien. Dat gaat me nog goed af. Ook de verschillende lachsoorten oefenen gaat goed. Maar hé, sta ik nou zomaar op de zaterdagochtend gek te dansen op een nummer van Rob de Nijs? In mijn hoofd blijf ik maar herhalen dat ik alles los moet laten en mee moet doen. Die peptalk met mijzelf is nodig, want helemaal vanzelf gaat het nog niet. Ik vind het eigenlijk best eng om te doen.

15 minuten op de yogamat lachen

En dan is daar het grote moment, liggend of zittend op je yogamat, 15 minuten lang lachen!        Als je niet uit jezelf moet lachen, moet je doen alsof. Het schijnt namelijk zo te werken dat je hersens het verschil niet snappen. Ik wilde nou eenmaal graag die endorfine ervaren, dus daar ga ik dan. Ik wissel verschillende soorten lachen af om de variatie erin te houden. Het is nog een aardige workout ook, dat lachen! Uiteindelijk mogen we na 12 minuten stoppen en is het tijd voor de eindontspanning. Dat gedeelte waar ik van nature heel goed in ben, liggen en niks doen.

Na de workshop ben ik benieuwd hoe de anderen het hebben ervaren.

Anna:

“Alles helemaal loslaten voelt bevrijdend”

Kristel:

“Het voelt als een soort reset”

Linda:

“Anders dan het dagelijks leven”

Conclusie

Zelf heb ik mij uit alle macht proberen over te geven aan het moment, maar toch bleef er een stemmetje zeggen ‘doe nou maar normaal’. Dat zegt eigenlijk al genoeg, want Ariana heeft ons geleerd ‘je kan niet lachen en nadenken tegelijkertijd’. Ik vond het dus lastig om alles los te laten en me helemaal over te geven aan de oefeningen. Dat kan een reden zijn om het niet nog eens te doen, of juist een goede reden om vaker te gaan en te oefenen.

 

Winnen: 2 kaartjes voor een workshop lachmeditatie

Ben je zelf nieuwsgierig geworden? Shuffle mag 2 kaartjes weggegeven voor een workshop lachmeditatie bij Ariana Wieseman. Deze winactie vind je op onze Facebook-pagina. Succes!

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online