Aan het lezen
Shuffle ontstresst: ‘Win een dagje ontspanning!’

Shuffle ontstresst: ‘Win een dagje ontspanning!’

Avatar foto

Herkenbaar? Dat gevoel dat je veters los zitten, je blouse in alle haast ongelijk is dichtgeknoopt, je to-dolijst ontploft, je ov-chipkaart ergens verloren rond zwerft in je tas en dat allemaal terwijl je de trein moet halen? Waarna je met een blauwe schouder (omdat je je toch nog even snel door die al sluitende deuren heen hebt gewurmd), zwetend en gestrest naast iemand in een stoel zakt die met frisse tegenzin zijn tas voor je heeft weggehaald. Stress. Het is wat. Het kan in allerlei vormen en maten de kop op steken. In een tijd van overprikkeling en drive om alles vooral zo goed mogelijk en snel te doen, is stress een fenomeen waar iedereen mee te maken heeft.

Ik waag mij graag aan een eerste editie van onze nieuwe rubriek, waarin ik voor jullie, lieve Shuffle lezers, ga onderzoeken wat er in onze prachtige stad allemaal aan initiatieven zijn waardoor we kunnen ontstressen.

Dit keer maken jullie kennis met vier Alkmaarse dames die samen het initiatief hebben genomen om een dag te organiseren waarop je compleet kunt ontstressen. En dag met yoga, massage en gezonde voeding, genaamd Ohm day retreat. Als ik hen spreek, wordt het duidelijk dat zij gepassioneerd zijn als het gaat om ontspanning, gezondheid en mensen helpen de beste versie van zichzelf te laten zijn. Ik vroeg ze om hun ultieme tip tegen stress te delen.

Tip 1:

Suzanne is eigenaresse van Ohm Yoga Studio, een heel fijne plek in de binnenstad. Haar doel in Alkmaar is om mensen dichter bij zichzelf te brengen. Haar tip: ‘Wanneer we kijken naar stress, kunnen we niet om hormonen heen. Het is belangrijk voor mensen te weten dat het lichaam het verschil niet kent tussen vluchten voor een leeuw en werkstress. Stress is nuttig wanneer je moet rennen voor een leeuw maar als de situatie helemaal niet zo bedreigend is, kan het je ook onnodig uitputten. Adem naar je onderbuik met je ogen dicht. Hiermee geef je het signaal naar je hersenen dat de situatie veilig is (geen leeuw) waardoor het lichaam ontspant’.

Tip 2:

Angela en Yvanka van Health Stories zijn beide orthomoleculair therapeut. Hun doel is om Alkmaar gezonder te maken, waarbij zij kijken naar de persoon in zijn geheel, niet alleen de symptomen. Hun anti-stress tip? ‘Er bestaat positieve en negatieve stress. Tegenwoordig zien we dat mensen in chronische stress leven. Dit is ongezond en kan laaggradige ontsteking veroorzaken. Dit kan leiden tot ziekte. Een goed begin is om zo gevarieerd mogelijk te eten en echt te genieten van je eetmomenten. Beweeg voor het eten en geef je lichaam de kans te verteren tijdens en na het eten door je rust te nemen’.

Tip 3:

Hilde van der Werff heeft haar massagepraktijk in de studio van Suzanne. Hilde biedt graag maatwerk als het gaat om massage. Geen standaard massage, maar echt gericht op jouw situatie en behoeften van dat moment. Hilde werkt intuïtief en maakt ook graag gebruik van aromatherapie. Extra handig voor de zwangere dames onder ons, ze heeft een behandel tafel met speciale delen die ze eruit kan halen, zodat je zelfs met zwangere buik kan ontspannen. Haar tip: ‘Gun jezelf ten minste één keer in de maand een massage. Hiermee kom je weer terug in je eigen lichaam en daarnaast bevordert het ook je emotionele en mentale gesteldheid.’

Winnen: 1x Ohm Day Retreat op zondag 4 november

Fijn dat er zoveel in Alkmaar te doen is op het gebied van welzijn en self-love. Kun jij wel een dagje ontspanning gebruiken? Wat een mazzel dat je Shuffle leest en support 😉  Wij mogen namelijk 1 Ohm Day Retreat voor zondag 4 november weggeven van deze toppers! Deze winactie vind je op onze Facebook-pagina. Succes!

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online