Aan het lezen
Shuffle test: sushi in Alkmaar

Shuffle test: sushi in Alkmaar

Sushi is niet meer weg te denken uit de uitgebreide menu opties in Alkmaar. De rijst met rauwe vis hapjes uit Japan doen bij vele mensen het water in de mond lopen. Wist je dat sushi zure rijst betekent in Japan? Het is zo’n typisch gerecht dat je niet snel zelf maakt en ook niet snel bestelt. Het is namelijk vet veel werk en niet de goedkoopste Thuisbezorgd optie. Dus als je dan bestelt, dan wil je wel de beste. Toch? Daarom hebben wij de bezorgbare sushi’s voor je getest. You’re welcome. Of zoals ze in Japan zeggen: dou itashi mashite.

Door: Ema Najetovic

Wat hedde gij getest dan?

We zijn bij de test uitgegaan van de sushi die je relaxed kunt laten bezorgen. Ben jij zo’n bestellerd, dan is dit jouw test. Bij iedere zaak bestelden we: Nigiri tonijn, Maki zalm en een California Roll. Dit zodat we de rijst, rauwe vis en andere ingrediënten konden proeven. We hebben gekeken naar hoe het eruit ziet, hoe groot de sushi’s zijn en – aller belangrijkste – naar de smaak. Omdat we toch al zó diep in die sushi shizzle zaten, hebben we ook even de prijs voor hetgeen we getest hebben (een nigiri, drie maki en drie california roll) uitgerekend en de bezorgvoorwaarden voor je op een rijtje gezet. Wederom: dou itashi mashite.


De absolute winner: Le Sushi and More 9,2

Alle zaken hebben we een beoordeling gegeven en dat kan je teruglezen in dit artikel. Maar omdat de winnaar met kop en schouders boven de rest uitsteekt, noemen we het maar gewoon meteen. Le Sushi and more was: de een na goedkoopste en we hebben hier -veruit de lekkerste sushi- gegeten. De sushi kwam in goede porties, had een goede verhouding vis/ rijst, smaakvolle rijst en verse vis. Chapeau! Na de test wilden we graag verder eten en zochten we in de koelkast naar het bakje wat bij deze tent vandaan komt. Dat zegt wel genoeg.

Prijs voor wat we besteld hebben: €6,78
minimaal bestelbedrag €14,50
bezorgkosten: €2,-
Adres: Kanaalkade 54A
Website Le Sushi and More

Sushitest in Alkmaar
De trotse eigenaar van Le Sushi and More wint de Shuffle Sushitest 2020

Sushi Vandaag 6,9

Absoluut de sushi zaak waar je het meeste voor je geld krijgt. Gigantische sushi’s zijn het! Bij grote trek is dit een aanrader. Het is niet echt date-proof sushi, want het is niet charmant, zo’n bek vol sushi. Maar hey, heb je meteen iets om over te lachen! Wat betreft smaak kwam Sushi vandaag als tweede uit de bus, maar qua hoeveelheid is dit de grote winnaar.

Prijs voor wat we besteld hebben: €7,28
Minimaal bestelbedrag €16,-
Bezorgkosten: €0,99
Adres: Scharlo 32
Website Sushi Vandaag

I love Sushi 6,6

De meningen over deze sushi waren echter verdeeld. Wat betreft smaak ontloopt het elkaar allemaal niet zo (op de winnaar na dan). Wat ons opviel aan de sushi van I love Sushi, is dat het prachtige stukjes sushi waren. Best knap hoe deze Chinezen Japanse sushi kunnen maken.

Prijs voor wat we besteld hebben: €6,74
Minimale bestelbedrag: €10,-
Bezorgkosten: €1,50
Adres: Gedempte Nieuwesloot 79
Website I Love Sushi

SushiPoint 6,4

We schrokken hier nogal van de prijs. Sushipoint komt als duurste uit de test. Wat betreft smaak waren we helaas niet helemaal tevreden, maar het is allemaal nog ruim voldoende. Sushi Point doet moeite om je beleving helemaal compleet te maken; je krijgt de sushi prachtig geserveerd. De rijst was echter droog en niet goed op smaak. Liever hadden we gezien dat de sushi in minder verpakking zat en minder geld kostte.

Prijs voor wat we besteld hebben: €8,29
Minimaal bestelbedrag: €15,-
Bezorgkosten: €2,50
Adres: Vondelstraat 21
Website SushiPoint

eten met stokjes – les

Wok and Sushi To Enjoy 5,9

Wederom prachtige sushi die in goede proporties geserveerd wordt. De zaak op de Laat wordt goed bezocht en binnen komen de geuren je tegemoet. Grote plus van bestellen bij Wok and Sushi is dat je ook wokgerechten kunt bestellen en wat betreft de sushi heb je veel keuze. De prijs van de sushi is helaas aan de hoge kant en de smaak rijmt er niet bij. Ook hier viel de rijst tegen.

Prijs voor wat we besteld hebben: €8,08
Minimaal bestelbedrag: €10,-
Bezorgkosten: €1,50
Adres: Laat 96-98
Website Wok and Sushi To Enjoy

Motto Sushi 5,5

Ah, bammer hey – Motto als laatste uit de test. En dat terwijl ze ons nog helemaal hadden vertroeteld met extraatjes. We vonden de sushi niet vers ogen en qua smaak liet het ook wat te wensen over. Motto moet het wat ons betreft echt hebben van de all you can eat met vrienden in het restaurant. Motto Sushi bezorgt echter gratis en de sushi’s zijn fijn geproportioneerd. Prima stukjes om in je mond te proppen tijdens die tweede date. De sushi’s zijn ook niet duur en hey, wij hadden iets te vergelijken; als je deze sushi’s los eet kan je er prima van genieten. Echt waar hoor!

Prijs voor wat we besteld hebben: €6,9
Minimaal besteldbedrag €15,-
Bezorgkosten: €1,50
Adres: Houttil 4-6
Website Motto Sushi

View Comments (28)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online