Aan het lezen
Sophie en Filosofietje: wikken en wegen

Sophie en Filosofietje: wikken en wegen

Avatar foto

We stellen allemaal vragen en we denken allemaal anders. Sophie en Filosofietje zetten jou tijdens de waan van de dag graag aan het denken; ook dat is Shuffle.

“Het ziekenhuis blijft in Alkmaar en gaat gelukkig niet naar Heerhugowaard, Sophie.” Sophie steekt haar handen in de lucht en maakt een overdreven sprong in de lucht. “Dat is goed nieuws maar dat wist ik al lang, joh.” Sophie springt nogmaals in de lucht. “Je bent zeker een beetje zenuwachtig voor het bloedprikken, Sophie? ik zie jou alleen op de moeilijke momenten vreemde uitspattingen maken.” Sophie gaat naast Filosofietje aan tafel zitten met haar gespannen glimlach en pakt de Privé erbij van afgelopen zomer 2015. “Even de roddels van vorig jaar lezen, laat mij even ontspannen.”

“Ik ben erg trots dat je bloed wilt gaan geven en dat je na lang wikken en wegen eindelijk overstag bent gegaan. Het is hard nodig om bloed te geven, veel mensen hebben het nodig.” Filosofietje legt haar hand op die van Sophie. “Een goed begin is het halve werk, Sophie, dus je moet er even doorheen.” “Voor je het weet zit ik hier iedere maand voor mijn lol zeker? We zullen zien, Fil.”

“Moet je eens kijken… Weet je nog dat we vorig jaar dat sexbillboard tegenkwamen? Dinand van Kane maakte zich er erg druk om, haha.” Sophie laat de paginagrote foto van Dinand met het onderschrift en een klein plaatje van Bobby Eden zien aan Filosofietje. “Ja, inderdaad, wat vliegt zo’n jaar toch eigenlijk snel voorbij hè? Ik weet nog goed dat we er langs reden.” Sophie oogt alweer een stuk rustiger. “Ja, ik heb ongeveer een jaar lang zitten wikken en wegen om bloed te geven en zie mij hier nu zitten.” Sophie kijkt Filosofietje opgewekt aan.

“Over wikken en wegen gesproken, wist jij dat de gemeente Heerhugowaard een smerig spelletje heeft gespeeld, Sophie?” Sophie kijkt Filosofietje vragend aan. “Ja, Heerhugowaard wilde door middel van een door hen zelf gebouwde slechte website onder meer duidelijk maken dat je in het prachtige ziekenhuis met 6 mensen op één kleine kamer moet liggen en dat patiëntenzorg van zeer ondergeschikt belang is in Alkmaar.”

“Dat meen je niet, Fil!” Filosofietje knikt. “De raden van bestuur hebben behoorlijk moeten wikken en wegen, maar uiteindelijk worden van 2018 tot 2032 álle gebouwen hier in Alkmaar vervangen voor nieuwbouw. Ik ben tevreden want de huidige omgeving is toch veel mooier dan dat troosteloze Heerhugowaard?!”

“Wat een project, Fil. Pfff, tot 2032! Ik hoop dat de patiënten er weinig last van hebben. Hé, en je moet niet zo bevooroordeeld zijn over Heerhugowaard! Je bent niet de passieve waarnemer die jij meent te zijn, want volgens mij ben je er nog nooit geweest.” Filosofietje moet lachen: “En dat laten we zo, Sophie.” Ondertussen is Sophie opgeroepen om bloed te komen prikken. “Veel succes en geniet ervan, Sophie!” Sophie loopt de gang in en steekt haar duim op.

View Comments (2)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online